Americanca, profesor universitar, ridică greutăți în timpul liber (până la 70 de kilograme!), stă în mâini, face flotări, tracțiuni și exerciții greu e descris în cuvinte. Totul, cu grijă maximă, pentru că o fractură la această vârstă nu e deloc de dorit.

Profesoara de matematică se antrenează de șase ori pe săptămână. A început acum 10 ani, din simplul motiv că voia să fie sigură că, la bătrânețe nu va depinde de nimeni dacă vrea să meargă la toaletă, de exemplu.

I-a plăcut atât de mult cum se simte după antrenament, încât acesta a devenit drogul ei.

Contează să treci de cele cinci minute decisive. Contează să te apuci și apoi totul e simplu. Și mai simplu ar fi să te așezi în fotoliu sau în pat, dar cu ce te-ar ajuta?, explică ea.

”Mintea ta îți spune că va fi îngrozitor de greu. Apoi te apuci și faci sport și vezi că nu e chiar așa de rău”, explică septuagenara.

E dovada vie că te poți schimba la orice vârstă, că poți deveni persoana pe care să o admiri, că poți să nu fii o povară pentru alții și că îți poți păstra independența la orice vârstă.

Vezi și Jane Fonda, super sexy și la 82 de ani. Cu cizme lungi, din latex, dă lecții puștoaicelor de 20 de ani!

Citește și:

Augustin Viziru, primele declarații după ce a câștigat Ferma. De ce este cel mai special an din viața sa și ce va face cu premiul

S-a scris despre Iuliana Luciu că se iubește cu Cristi Mitrea. Primele declarații ale sorei Nicoletei Luciu