Era frumoasă și talentată și părea să aibă viitor promițător în lumea modei. Era în culmea în lumea fericirii pentru că semnase un contract de trei luni cu una dintre cele mai mari agenții de modă din China. Însă, acest lucru nu i-a adus succesul, ci pieirea. Frumoasa rusoaica Vlada Dzyuba a murit la doar 14 ani din cauza  epuizării la un show de modă din Shanghai. În urma autopsiei s-a dovedit ca Vlada a murit din cauza unei meningite, starea sa fiind agravata de oboseala severă. Adolescenta aștepta să urce pe podium, dar avea temperatura mare. Și-a pierdut cunoștința și a fost dusă la spital cu o ambulanță. Însă, starea ei s-a înrăutățit și a intrat în comă, iar după două zile a murit.

SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Adolescenta nu avea asigurare medicală

Adolescenta din Siberia nu avea asigurare medicala și a muncit până la epuizare, deși, în contract, era specificat faptul ca nu va fi nevoită sa muncească mai mult de trei ore pe zi. Cu toate acestea, agenția pentru care lucra spun că Vlada nu lucra mai mult de opt ore pe zi. „Ne pare rău că am pierdut un înger”, au scris reprezetanții agenției de modele ESEE Model Management di Shanghai pe rețeaua de socializare Weibo. Zheng Yi, directorul executiv al agenției, a declarat pentru Global Times că modelul a lucrat câte opt ore legale pe zi, în cele două luni pe care le-a petrecut în China înainte să moară. „Dzyuba a avut 16 joburi diferite în cele două luni în China și avea pauze regulate în timp ce lucra. De obicei își termina munca în mai puțin de opt ore. Ea lucra mult mai puțin față de alte modele”,  a spus acesta.

Citește și: Are 74 de ani, dar e pus pe cuceriri. Celebrul artist are iubită cu 52 de ani mai tânără

 

Vlada se plângea de oboseală

Dzyuba își anulase un eveniment în orașul Yiwu pentru că se simțea rău. După ce starea ei s-a înrăutățit, agenția a anunțat consulatul rus și i-a informat familia că e bolnavă. A doua zi oficiali de la consulatul Rusiei, însoțiți de polițiști au mers la spitalul Ruijin, unde se afla tânăra și au mutat-o la terapie intensivă, unde a murit ziua următoare. Ea s-a stins din viață cu două săptămâni înainte să împlinească 15 ani.

Anchetatori ruși și experți în drepturile omului investighează cazul tinerei. Autoritățile ruse sunt de părere că decesul modelului este un caz clar de muncă forțată. Mama ei a povestit pentru ziarele locale că ultima oară când a vorbit cu fiica ei, aceata plângea că e foarte obosită și îi spunea că vrea să se întoarcă acasă. „M-a sunat și mi-a spus: <>. Cred că era debutul bolii, iar apoi temperatura i-a crescut. Nu am dormit deloc și am sunat-o constant, implorând-o să meargă la spital”, a declarat mama.

Femeia, care mai are un copil mic, a încercat să facă rost de viză să meargă al fiica ei, dar a murit înainte să reușeasă să plece după ea.

Citește și: