Nurgul Yesilcay, cunoscută publicului din România datorită rolului Yasemin din “Dragoste și pedeapsă”, este laureată a numeroase premii de televiziune și cinema din Turcia, dar are și un talent deosebit pentru desen și pictură. Nurgul a câștigat locul al treilea la un concurs național de profil pe când era elevă în școala primară. Ușurința cu care redă peisaje, chipuri și stări sufletești în tablourile ei au determinat-o să urmeze cursurile Facultății de Arte. O întorsătură a destinului, faptul că s-a îndrăgostit nebunește de un profesor de teatru, a făcut-o să studieze Actoria la Conservatorul de Stat din cadrul Universității Anadolu din Eschisehir.

Pasiunea pentru pictură a rămas constantă până la nașterea fiului ei, Osman Nejat, acum în vârstă de 10 ani. Chiar dacă în prezent Nurgul pictează mult mai rar, simțul culorii și al proporțiilor se manifestă în fotografiile pe care le realizează.

“Copil fiind, îmi plăcea să surprind pe pânză peisaje dintre cele mai diverse. Tablourile mele erau pline de lumină, eu însămi fiind o ființă solară, pozitivă și optimistă. Mă inspiră diminețile însorite de vară, vegetația abundentă, culorile vii ale anotimpurilor calde. Și acum, când pun mâna pe pensulă, lucru care se întâmplă mult mai rar, ce-i drept, copilul din mine se redeșteaptă”, a declarat frumoasa actriță.

Nurgul este pasionată și de arhitectură. În călătoriile ei dese realizează schițe rapide ale clădirilor din locurile pe care le vizitează.

Pe Nurgul Yesilcay o veți urmări la Kanal D începând din 5 octombrie, în fiecare luni și marți, de la ora 20.00, în serialul “Furtună pe Bosfor”, care a devenit un fenomen în Turcia încă de la primul episod.

Credit foto: Kanal D