Reporterii mai multor publicații au fost primiți la palatul Windsor weekendul trecut și lăsați să viziteze sala în care va avea loc petrecerea. Li s-a comunicat că o primă ieșire din tipar e faptul că nu există un plan după care cei 600 de invitați să se așeze la mese.

Astfel, aceștia vor fi liberi să circule, să discute cu cine poftesc, iar în final să se așeze unde doresc, conform propriilor preferințe.

Meniu fără prea multe pretenții

Și tot ca să poată circula, să poarte conversații într-un mod cât mai puțin formal, invitații nu vor avea acele platouri masive, ci mai degrabă niște mici boluri în care să-și pună ce doresc, pe care să le poată ține în mână chiar și atunci când stau în picioare.

În ceea ce privește meniul, și la această oră el e secret. Însă se știe că ingredientele vor fi toate produse local. Mai mult, sparanghelul, mazărea și roșiile folosite provin chiar de pe terenul deținut de familia regală.

La masă se vor servi feluri de mâncare fără prea multe pretenții, cum ar fi piure de cartofi, risotto sau cârnați. E din nou o rupere de tradiție, dacă luăm în considerare nunta din 2011 a prințului William cu Kate Middleton.

Atunci, invitații au primit supă de fructe de mare, friptură de miel, înghețată, parfait de ciocolată și multe altele.

Totuși, tradiționalul se va regăsi la masa de la recepție sub formă de trufe de ciocolată.

Cât despre tort, și acesta este o surpriză. Dacă în mod normal la nunțile regale se servesc torturi de fructe, Harry și Meghan au optat pentru un tort cu lămâie și flori de soc, acoperit de cremă de unt. Acesta este realizat de chef Claire Ptak, din SUA, care deține o cofetărie mică în Londra.

Se așteaptă ca tortul să aibă nu mai puțin de opt etaje, pentru ca fiecare dintre cei 800 de invitați să primească o felie.

Cât costă nunta

În ceea ce privește costurile, o aplicație care ajută mirii să-și planifice nunta a estimat, luând în considerare și alte nunți regale, că aceasta va costa 2.250.913 euro.

Iată cum sunt repartizate costurile:

 • Catering: 326.821 euro. Așa după cum s-a anunțat, va fi o recepție formală, apoi o cină pentru familie și prietenii apropiați. În plus, și cei 2.640 de oameni de rând invitați la ceremonie vor fi serviți cu băuturi și aperitive.
 • Băuturi: 220.660 euro. Se estimează că fiecare invitat va bea circa jumătate de sticlă de șampanie la masă. Cel mai probabil se vor folosi în jur de 2.300 de sticle. Șampania preferată a familiei regale este Bollinger, așa că numai aceasta va costa 155.454 euro.
 • Fanfară: 102.871 euro. Aceasta nu poate lipsi de la niciun eveniment regal.
 • Verighete: 6.856 de euro. Deși prințul Philip și prințul William nu își poartă verighetele, se zvonește că Harry va rupe acaestă tradiție.
 • Ținute pentru domnișoarele de onoare: 5.713 euro. În timp ce Kate a optat pentru o singură domnișoară de onoare, respectiv pentru sora ei, Pippa, Meghan ar putea avea mai multe, așa cum se obișnuiește peste ocean. Acestei sume i se va adăuga 2.248 de euro, atât cât vor costa ținutele prinților George și Charlotte.
 • Rochie de mireasă: 342.918 euro. Aceasta este suma estimată de Bridebook, dar ținuta miresei ar putea fi cu mult mai scumpă de atât.
 • Aranjamentele florale: 125.731 euro. Suma, deși poate părea mare, e explicată prin faptul că două locații trebuie împodobite. Cel mai probabil vor fi folosite flori de sezon, așa cum au procedat și William cu Kate.
 • Fotografii și filmări: 19.423 euro. Cel mai probabil fotografiile vor fi realizate de britanicul Millie Pilkington, cel care a fost ales și la nunta lui William, dar și a Pippei Middleton, sora ducesei de Cambridge. Probabil va filma o echipă întreabă și posibil să fie folosite și câteva drone.
 • Tort: 57.136 de euro. Se așteaptă ca tortul să aibă nu mai puțin de opt etaje, pentru ca fiecare dintre cei 800 de invitați să primească o felie.
 • Muzica: 342.903 euro. La nunta lui William cu Kate a fost aleasă Ellie Goulding pentru dansul mirilor. Acum, această onoare poate reveni oricui dintre Spice Girls, Ed Sheeransau Elton John, despre care presa a scris că sigur va urca pe scenă. Oricum, niciunul dintre aceste nume nu e unul ieftin.
 • Taxa la biserică: 199 euro
 • Ținuta mirelui: 9.142 de euro. Harry va îmbrăca o uniformă militară.
 • Coafură și machiaj: 11.430 euro.
 • Entertainment: 62.863 euro, aici intrând și focurile de artificii.
 • Mărturii: 3.428 euro și probabil va fi vorba despre ceva handmade, personalizat.

Foto: Hepta

Veși și Elton John va cânta la nunta prințului Harry. Uite cine va mai urca pe scenă!

Citește și: