Când toată planeta e cu ochii pe funeraliile Reginei Angliei, belgienii au avut parte de o nuntă. Una cum numai la casele regale poți vedea. Prinţesa Maria Laura a Belgiei, una dintre nepoatele regelui Philippe, s-a măritat cu iubitul ei, William Isvy, anunță People. Mireasa este fiica cea mare a prinţesei Astrid (sora mai mică a regelui Philippe), și a prințului Lorenz. Cununia civilă a avut loc la la Primăria din Bruxelles, iar mireasa a fost de-a dreptul nonconformistă. A purtat o rochie mini, extrem de simplă și de frumoasă, creată de italienii de la Gucci, după cum anunță jurnaliștii de la People. Cerceii prețioși, buchetul delicat și pantofii cu toc drept au fost singurele accesorii care au complimentat rochia. Fotografii: HEPTA

Wedding of Princess Maria-Laura At Brussels’ City HallSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Nuntă regală în weekend. Cuplul a ținut un moment de reculegere pentru Regina Elisabeta a II-a

La ceremonia religioasă, simplitatea a fost înlocuită de extravaganță. Mireasa a purtat o rochie de prințesă, cum altfel, cu o trenă lungă de 4 metri, creată de Vivienne Westood. Slujba de cununie a avut loc la Catedrala Sfinţii Mihail şi Gudula, din Bruxelles, unde ploaia nu i-a oclit pe invitați. Imaginile cu zeci de umbrele verzi și negre, toate deschise, sunt spectaculoase.

Potrivit stiridiaspora.ro, pe lângă părinţii şi fraţii Mariei Laura, printre invitaţi s-au numărat regele Albert al II-lea, care a abdicat, împreună cu soţia sa, regina Paola, regele Philippe şi regina Mathilde, precum şi fratele regelui Philippe, prinţul Laurent, şi soţia acestuia Claire, şi sora vitregă a regelui Philippe, prinţesa Delphine, relatează Belga.

Înainte de cununia religioasă, cuplul și invitații au ținut un moment de reculegere în memoria reginei Elisabeta a II-a, care a decedat pe 8 septembrie, la vârsta 96 de ani. Familiile regale belgiană şi britanică descind din aceeaşi casă regală de Saxa-Coburg şi Gotha, deşi dinastia britanică a adoptat numele Windsor în 1917, mai scrie stiridiaspora.ro.

Citește și: Câți copii, nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a. Cine sunt aceștia și care este linia de succesiune

Citește și: Ținutele Reginei. Cea mai controversată apariție din toate timpurile. Suverana a fost un simbol al eleganței, dar această rochie a fost un șoc pentru toată lumea: „S-a vrut o schimbare completă”