Potrivit, The Mirror, ducele de Sussex i-ar fi scris prințului Charles o scrisoare cu un mesaj profund, înainte de întoarcerea sa în Marea Britanie, prin care încerca să remedieze relația șubredă dintre ei, însă lucrurile nu s-au desfășurat așa cum și-ar fi dorit.

În scrisoare, Harry a promis să respecte instituția și i-a spus tatălui său care sunt motivele pentru care a decis să renunțe la privilegiile regale și să se mute alături de soția și fiul său peste Ocean.

“El i-a scris tatălui său o scrisoare foarte personală prin care a încercat să domolească tensiunile dintre ei. Totuși, lucrurile nu au ieșit așa cum și-ar fi dorit”, a declarat o sursă apropiată Casei Regale Britanice.

„Harry nu se aștepta ca totul să revină complet la normal, dar sentimentul său, după ce și-a văzut familia, a fost că există o mulțime de lucruri de rezolvat”, a mai spus sursa.

Legăturile dintre cei doi s-au deteriorat în momentul în care prințul Harry a renunțat la titulatură regală și a acordat interviul controversat celebrei realizatoare Oprah Winfrey. Acuzațiile de rasism făcute de ducii de Sussex l-au înfuriat la culme pe Charles, moștenitorul coroanei britanice. Ba mai mult, Harry a fost nevoit să ia legătura cu tatăl său prin intermediul scrisorilor, după ce Charles ar fi înlăturat orice formă de comunicare între ei.

Harry a ajuns la Londra de săptămâna trecută, dar a stat în izolare până ziua înmormântării prințului Philip, iar membrii familiei regale nu i-au adresat niciun cuvânt legat de cele spuse în cadrul interviului cu Oprah, considerând că nu este momentul potrivit pentru a discuta astfel de probleme.

Regina a trecut de partea prințului William și a lui Charles

„A existat un fel de acord nerostit între membrii familiei pentru a lăsa deoparte orice avea de spus fiecare, pentru a se concentra exclusiv pe susținerea reginei înainte de înmormântarea prințului Philip” a declarat o sursă apropiată.

Discuția mult așteptată a avut loc după înmormântare. Harry, William și Charles s-au adunat la Frogmore Cottage, locul unde Harry a locuit împreună cu soția sa Meghan, înainte de a părăsi Marea Britanie, și au discutat timp de mai bine de două ore, însă nu au reușit până la urmă să-și repare relațiile, Charles și William fiind încă răniți de trădarea lui Harry.

„În niciun caz nu este această conversație sfârșitul problemelor dintre ei, însă este un mod frumos de a face primul pas spre vindecare”, a declarat o sursă apropiată a Familiei Regale.

Meghan Markle a reușit să atragă atenția presei chiar dacă nu a participat la înmormântarea prințului Philip

Cu toate acestea, Harry a promis că va respecta instituția. Mai mult, și regina se pare că este de partea lui William și a lui Charles, fiind și ea dezamăgită de comportamentul nepotului ei preferat.

Meghan, soţia lui Harry, a reușit să atragă atenția presei britanice deși nici măcar nu a participat la tristul eveniment. Ea a trimis la înmormântare o coroană cu flori, care a devenit imediat subiect pentru tabloidele britanice. Mesajul de pe coroana de flori trimisă la capela Saint George a fost scris de mână de Meghan, care a urmărit înmormântarea la televizor, în casa cuplului din California, potrivit The Guardian. Meghan şi Harry au ales personal florile din surse locale pentru coroană – au ales Acanthus mollis, floarea naţională a Greciei, pentru a simboliza originea prinţului Philip, născut în Grecia şi Eryngium care reprezintă Marina Regală, aluzie la cariera militară a ducelui de Edinburgh. Coroana de flori cuprinde şi campanula, simbol al recunoştinţei şi dragostei veşnice, rozmarinul care semnifică amintirea, lavandă pentru devotament şi trandafiri, simbol al lunii iunie – luna naşterii lui Philip. Meghan a fost sfătuită să nu zboare în Marea Britanie, din cauza sarcinii, dar cu toate acestea alegerea cu atâta grijă a florilor pentru coroană și simbolistica lor, i-a impresionat pe britanici, care i-au lăudat gestul.

Citește și:

O vedetă de la noi, despre relația cu nepotul lui Nea Mărin: “Când l-am întâlnit, era cu nevastă-sa”. Cum arată tânărul

Gest uimitor făcut de Kate Middleton la înmormântarea prințului Philip. Are o mare valoare sentimentală