Un îndemn la distracție? O soluție pentru o viață mai fericită? Un manifest ecologic? “Do what you like” poate fi interpretat cum dorește fiecare. Single-ul se află pe cd-ul“40+”, album care s-a vândut în peste 20.000 de exemplare.

Noua producție HB Media Entertainment poartă semnătura regizorală a lui Horia Brenciu în colaborare cu Albert Radu. “Scenariul clipului are o istorie simplă. De fiecare când ascultam piesa sau o cântam pe scenă, aveam o stare de bine, iar publicul zâmbea cântând: “Do do do do do what you like”. Deseori m-am întrebat, totuși, ce mă face fericit? Simplu. Familia, prietenii, locul în care m-am născut, Brașov. Și de aici a pornit toată povestea! E o lege potrivit căreia fericirea nu trebuie căutată pe Lună. Ea e de fiecare dată la un pas de tine.”, spune zâmbind Horia.

Credit foto: Antena 1

Credit foto: Antena 1

După “Hello”, “Dacă ai ști”, “Inima nu vrea” și “A naibii dragoste”, “Do what you like” este al 5-lea single extras de pe albumul 40+, care beneficiază de o transpunere în imagini.

Fiice lui Horia Brenciu cântă în videoclip

“Fetele mele cele mari, Maria și Andreea sunt cele care mi-au asigurat backing-ul pentru acest cântec. La filmări s-au comportat admirabil, drept pentru care, într-o pauză, am descins la celebra cofetărie de lângă Biserica Neagră. După aceea, mi-e greu să vă spun ce s-a întâmplat. Când am revenit la cadru, unii dintre noi mai aveau puțina ciocolată în colțul gurii… “

Credit foto: Antena 1

Horia Brenciu și fiicele sale cele mari.

 

La ”Centrul pentru studiul fericirii”

Clipul debutează cu o ședință la ‘Centrul pentru studiul fericirii’. Cercetători din toată lumea caută o soluție pentru ca oamenii să fie mai fericiți. După viziunea lui Horia, rezolvarea poate fi întoarcerea la rădăcini, revederea locului de baștină.

“Am început filmările cu un meeting în care, alături de colegii mei din HB Orchestra, căutăm fericirea. Eu am găsit și soluția, evident. Și într-adevăr, în cele 2 zile de filmare din Brașov am găsit bucurie peste tot. În Poiana Brașov, în orașul Brașov, pe Tampa, pe lângă Biserica Neagră, prin Scheii Brașovului, pe lângă liceul meu, Andrei Saguna, prin parcuri, prin păduri, pe strada Sforii, pe jos, călare sau pe bicicleta, mereu alături de oameni și de fiecare dată cu zâmbetul la purtător. Sună idilic, dar s-a întâmplat aievea. Martoră mi-e orchestra. Se vede și în imagini.”

”Do what you like” este primul clip în limba engleză de pe albumul 40+

“Am ales varianta asta pentru că am dorit să vadă și cei din străinătate că și-n România oamenii știu să se bucure de viață. Cineva trebuia să le traducă, totuși, starea asta de spirit, nu-i așa? Oricum, pentru cei care vor o adaptare a versurilor, ea sună cam așa: “Hai, fă-ți timp de viața ta! Ai doar o viață, așa că vezi cum te bucuri de ea!”

“Do what you like” este o producție HB Media Entertainment, iar compoziția este semnată de Marius Văduva, Luisa Minelli și Horia Brenciu, pe versurile Luisei Minelli. Videoclipul îl poți vedea aici.

Credit foto: Antena 1/HB Media Entertainment