România a încheiat Jocurile Olimpice de la Paris pe locul 23 în clasamentul pe medalii, în care apare şi medalia de bronz a gimnastei Ana Bărbosu, acordată după apelul la TAS. Astfel, Team România are nouă medalii: trei de aur, patru de argint şi două de bronz.

Trei medalii de aur

Au obţinut aurul olimpic Maria Magdalena Rusu, Roxana Iuliana Anghel, Nicoleta Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Geanina Radiş şi Victoria Ştefania Petreanu la canotaj – opt rame cu carmaci (8+), Andrei Sebastian Cornea şi Marian Florian Enache la canotaj – dublu vasle (2x) şi David Popovici la înot – 200 m liber.

4 medalii de argint

Au urcat pe treapta a doua a podiumului Mihaela Valentina Cambei la haltere – 49 kg, Gianina Elena van Groningen şi Ionela Livia Cozmiuc la canotaj – dublu vasle categorie uşoară (L2x), Ioana Vrînceanu şi Roxana Iuliana Anghel la canotaj – dublu rame (2-) şi Simona Geanina Radiş şi Nicoleta Ancuţa Bodnar la canotaj – dublu vasle (2x).

3 medalii de bronz

Au câştigat bronzul David Popovici la înot – 100 m liber şi Ana Maria Bărbosu la gimnastică artistică – sol, aceasta din urmă după un apel la TAS.

Pe primul loc în clasamentul pe naţiuni a terminat lotul Statelor Unite, cu 126 de medalii (40 de aur, 44 de argint şi 126 de bronz). Pe locul doi este China, cu 91 de medalii (40 de aur, 27 de argint, 24 de bronz), iar pe trei este Japonia, cu 45 de medalii (20 de aur, 12 de argint, 13 de bronz), notează News.ro.

Următoarele două din clasament, Australia şi Franţa, au mai multe medalii, dar sunt pe 4 ş 5 pentru că numărul medaliilor de aur este mai mic. Australia are în total 53 de medalii, dintre care 18 de aur, iar Franţa are 64 de medalii, dintre care 16 de aur.

Republica Moldova a terminat pe locul 72, cu o medalie de argint şi trei de bronz. La această ediţie a JO în clasament a intrat şi Echipa Olimpică a Refugiaţilor, pe locul 84, cu o medalie de bronz obţinută de Cindy Ngamba la box.

Cu bronzul Anei Maria Bărbosu obţinută după recursul la TAS, Team Romania pleacă de la Paris cu nouă medalii. Mai multe ca la Tokyo şi mai multe ca la Rio, dar la fel de multe ca la Beijing în 2008. În urmă cu exact 20 de ani, la Atena, România obţinea 19 medalii.


𝐀𝐛𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳a-𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐧𝐞𝐰𝐬𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢 – https://tinyurl.com/libertateapentrufemei
și vei primi direct în inbox selecția celor mai importante știri ale zilei: vedete, sănătate, sfaturi practice, horoscop, religie, povești de viață.

Citește și: David Popovici, imagine simpatică din vacanța exotică: „Ei nici nu știu”. Dulce relaxare după două medalii olimpice

Citește și: Tatăl campioanei Mihaela Cambei: „Toți îi ziceau că e țărancă din Dofteana. Plângea când venea acasă! A vrut să renunțe”. Povestea dureroasă din spatele gloriei

Citește și: Mihaela Cambei, și frumoasă, și puternică! Cine e XENA din Dofteana, prima româncă medaliată la haltere, la Jocurile Olimpice

Citește și: Băieții de aur de la canotaj, petrecere privată cu Nadia Comăneci, Sharon Stone, Carl Lewis și Michael Phelps: „A fost ca un vis frumos”

Citește și: Sandra Izbașa, anunț după finala dramatică de la sol, de la JO2024: „Iată, se adeverește încă o dată…”. Ce a dezvăluit fosta campioană, solidară cu Ana Bărbosu și Sabrina Voinea

Citește și: Din comuna Avrămeni, stea a canotajului mondial! Cine este Simona Radiș, perechea Ancuței Bodnar. Ambele au fost medaliate cu argint la JO 2024

Citește și: Încă o medalie! Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, argint la dublu vâsle, la Jocurile Olimpice. Cine este Ancuța Bodnar și cum s-a apucat de canotaj. Un accident a fost cât pe ce să o oprească