Busu se află internat în continuare la secția de Terapie Intensivă  de la Institutul „C.C. Iliescu”, din cadrul Spitalului Fundeni, iar starea sa de sănătate este în continuare gravă. Medicii iau în calcul încă o operație pentru a-i monta actorului al doilea stent, potrivit Spynews.

Citește și:  Ce familie frumoasă are Florin Busuioc! Soția și cele două fete sunt superbe

Florin Busuioc poate fi vizitat doar de membrii familiei

Doctorii au interzis apropiaților să-l viziteze des, având în vedere că el trebuie să stea cât mai liniștit și ferit de agitație. Astfel, pe Florin Busuioc îl pot vizita doar membrii familiei, timp de doar câteva minute.

După infarctul suferit, vasele de sânge sunt foarte subțiri și în orice moment se poate produce o ruptură. Medicul Tudor Ciuhodaru susține că unul din cinci supraviețuitori ai unui infarct suferă de un al doilea eveniment cardiac în următorii ani. Celebrul doctor-deputat a atras atenţia asupra pericolului la care este supus îndrăgitul prezentator.

„Este greu de spus evoluţia ulterioară. Aceste vizite într-o secţie de Terapie Intensivă ar trebui limitate într-o ţară în care infecţiile nozocomiale sunt prezente. Este o situaţie alarmantă. Unul din cinci supravieţuitori ai unui infarct suferă un al doilea eveniment cardiac în următorii ani”, a decalrat celebrul medic pentru România TV.

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marţi, 6 noiembrie, în jurul orei 21.30, după un spectacol la Filarmonica din Craiova. Actorul jucase într-o piesă de teatru, iar la finalul spectacolului a spus că nu poate să mai respire. A vrut să meargă afară, să ia o gură de aer, dar nu a reuşit. S-a aşezat pe un scaun şi s-a prăbuşit. Imediat colegii au sunat la 112. Şase apeluri s-au dat, unul după altul.  Medicii de la SMURD au venit la locul incidentului și au reuşit să-l resusciteze.  După ce pacientul a ajuns la Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean din Craiova, medicii au stabilit că trebuie de urgenţă operat. Florin Busuioc a fost transferat miercuri cu un elicopter SMURD la  Spitalul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C.C. Iliescu”, din Fundeni. 

Citește și: