Neverland, reședința oficială a lui Michael Jacskon începând cu anul 1989, a fost scoasă din nou la vânzare de o agenție specializată. Casa, care ar ascunde unele dintre cele mai negre secrete ale megastarului, și-a pierdut mult din valoare după izbucnirea scandalului sexual în care a fost târât Michael. La 1 martie 2019, locuința cu un număr impresionant de camere, spații de joacă, grădină zoologică și parc de distracții, a fost listată la prețul de 31 de milioane de dolari, desi până acum era listată pentru prețul de 100 de milioane de dolari.

Valoarea sa a scăzut considerabil, la mai puțin de o treime față de prețul din 2015. Specialiștii imobiliari spun că prețul actual e influențat de acuzațiile care i-au fost aduse în spațiul public. În documentarul  Leaving Neverland câțiva tineri susțin că au fost molestați în mod repetat de regele muzicii pop, chiar în reședința care e acum scoasă la vânzare.  Paris Jackson, devastată după ce au apărut noi acuzații de pedofilie la adresa tatălui ei și a încercat să se sinucidă.

Michael Jackson este descris ca un prădător pedofil

 

Michael Jackson a plătit 19,5 milioane de dolari în anul 1989 pentru a avea această proprietate, căreia i-a adăugat o grădină zoologică și un parc de distracții pentru copii. Reședința din Santa Barbara se întinde pe 1.170 de metri pătrați și e situată pe un domeniu de 1.091 de hectare. Interiorul e completat cu șase dormitoare și un apartament de lux, la parter, care are două băi regești.

Un reprezentant al familiei Jackson a declarat pentru The Wall Street Journal că scoaterea la vânzare, pentru a treia oară, a reședinței Neverland, nu are nicio legătură cu scandalul provocat de documentarul incriminator. Acesta a afirmat că proprietatea trebuie să-și schimbe administratorul, conform Daily Mail.

Documentarul „Leaving Neverland prezintă poveștile unor copiii, care acum au în jur de 30 de ani. Aceștia susțin că îl însoțeau pe Michael în călătoriile lui, iar aceștia fac acuzații grave, prezentându-l pe regretatul rege al muzicii pop ca un pedofil prădător.

Unul dintre tineri susține că  Michael Jackson l-a obligat, pe când avea doar 9 ani, să se îmbrace într-o rochie de mireasă și să pretindă că e soția lui. Alt băiat, pe nume Jordan Chandler, a dezvăluit că Michael le-a oferit lui și familiei lui 23 de milioane de dolari pentru a renunța la ideea de a îl chema în instanță sub acuzația de molestare. Un alt băiat, pe nume Terry George, a susținut în fața instanței că în anul 1979 Michael i-ar fi spus lucruri nepotrivite în timp ce vorbea cu el la telefon. Wade Robson, un alt bărbat care făcea parte la acea vreme din grupul de copii care îl însoțeau pe Michael peste tot și care ulterior a devenit coregraf și a lucrat cu Britney Spears și Justin Timberlake, a spus, la rândul lui, că Jackson l-a molestat timp de șapte ani. Nu e prima dată când apar astfel de acuzații la adresa lui Michael Jackson. Și în timpul vieții a fost dat de mai multe ori în judecată pentru molestare, însă aceste fapte nu au putut fi dovedite niciodată,  iar mulți au considerat că oamenii încercau astfel doar să scoată bani de la megastar.

„Leaving Neverland” a fost produs și regizat de Dan Reed și urmărește poveștile copiilor care spun că au fost abuzați de superstar. Aceștia au acum în jur de 30 de ani. Noul documentar are patru ore și a fost aplaudat în picioare de public după premiera de la Sundance, însă acesta i-a afectat profund pe cei trei copii ai lui Michael Jackson.

Citește și: