Lorena Balaci are doi băieți cu fostul ei soț, Eugen Trică, Hristu (23 de ani) și Atanas (18 ani). Hristu a luat calea actoriei, iar fratele lui a dus mai departe pasiunea bunicului pentru fotbal, în prezent fiind împrumutat de Universitatea Craiova, la Steaua.

Lorena Balaci și-a deschis sufletul în cadrul podcastului „Ameritat cu Nasrin”, realizat de Nasrin Ameri, și a povestit ptin ce situația alarmantă a trecut cu Hristu, anul trecut.

Lorena Balaci: „Au fost cinci săptămâni de comă, era aproape mort”

„Am avut o încercare foarte mare, anul trecut, cu Hristu. Experiența nu că m-a adus aproape de Dumnezeu, dacă mai trebuia Dumnezeu să îmi arate niște lucruri, mi le-a arătat. A avut Hristu o problemă medicală, au fost cinci săptămâni de comă, era aproape mort, și o revenire miraculoasă.

De-a lungul timpului, chiar dacă nu par, sunt foarte apropiată de Dumnezeu, țin post. Nu rup ușile bisericilor, dar nu mă culc până nu am 20 de minute de rugăciune. Ce se întâmplă cu Hristu în ziua de astăzi este o minune de la Dumnezeu. Sunt încercări prin care trebuie să trecem. Este absolut necesar. Lucrurile astea ne fac mult mai puternici, chiar dacă sunt dureroase.

Am ieșit de la Floreasca din spital, m-am uitat pe cer și doar atât am avut putere să spun: Doamne, nu mi-l lua! Din acel moment, cu toată ființa mea, cu toate celulele corpului meu, nici măcar o secundă nu mi-a trecut prin cap că aș putea să îl pierd. I-am spus lui Dumnezeu să mi-l lase oricum ar fi, îmi asum tot, scaun cu rotile…”, a spus Lorena Balaci în dialogul cu Nasrin Ameri.

lorena-balaci-si-copiii-eiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

,,În mintea mea era așa: sindrom de burnout, pentru că el muncea extraordinar de mult. Era angajat la Teatrul Național din Brașov, nu avea o viață foarte simplă acolo. Mai juca în niște piese în București, era și anul I de master. Făcea naveta, deci gradul lui de extenuare era destul de ridicat. Apoi, când am ajuns la ei acasă și l-am văzut cum era am crezut că era vorba de o meningită, pentru că avea acele semne”.

,,Inițial, am trecut prin mai multe etape de analize, el fiind în comă, nu am știut ce este până nu i s-a pus un diagnostic concret. Inițial, nu au știut ce este, până i s-a pus un diagnostic concret. Boala asta pe care el a dezvoltat-o se numește ADEM. Medicii era neputincioși și rezervați. A avut parte de niște neurologi extraordinari de buni (n.r. Encefalomielita acută diseminată. Este o boală inflamatorie rară, care afecteaza sistemul nervos central, după o infecție cauzată de un virus).

„Doar apropiații mei au știut prin ceea ce trec timp de cinci săptămâni, medicii erau neputincioși, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu, El lucreză prin oameni. Hristu a mers cu ambulanța la spitalul Floreasca și acolo a avut parte de neurologi buni”, a spus Lorena Balaci.

Lorena Balaci, despre cum a debutat boala misterioasă a fiului ei

,,Stând cu Hristu de pe 5 mai, până pe 15 iulie, eu am putut să îl vizitez. El nu dădea niciun semn. Era și o comă indusă pe lângă coma lui. Nu m-am gândit nici măcar o secundă că el nu ar mai fi în viață.

Lorena Balaci a povestit că fiul său a început să se simtă rău, după ce a fost infectat cu COVID-19. „O să fie un film treaba asta. Hristu o să facă un film, de asta nu vreau să vorbesc foarte mult. A început de la Covid. O boală post virală. A început de la Covid, luat în râs de unii. Pentru prima dată, a fost diagnosticat în februarie 2022 cu Covid. Eu n-am avut. Eu sunt vaccinată. Pe data de 5 mai, s-au declanșat niște abcese cerebrale. Într-o zi n-a mai putut să se trezească.

El stă cu Letiția, cu iubita lui (n.r. actrița Letiția Vlădescu). M-a sunat Letiția, am chemat Salvarea. Am plecat imediat din Colentina. Ei stau Dorobanți. A venit Salvarea, l-a dus la spital. I-au făcut un CT. Asta după ce șase ore am așteptat testele toxicologice. La CT s-au văzut două formațiuni pe creier. A doua zi, la RMN, s-au văzut mai multe formațiuni. Nu mai avusese niciun alt virus în corp decât cel de la Covid”, a mai povestit Lorena Balaci.

Citește și: Infarct, atac cerebral, comă diabetică și depresie. Eugen Cristea, mărturii cutremurătoare despre cele mai grele încercări ale vieții: ”Nu pedepsești un om care chiar duce un regim de viață sănătos…”

Citește și: Maria Buză a crescut știind că nu a fost un copil dorit. Viața a pus-o serios la încercare. A fost în comă: ”Medicii nu-mi mai dădeau nicio șansă”