Starea artistului este una deosebit de delicată. Saturația de oxigen a ajuns la doar 50%, iar plămânii i-au fost afectați în proporție de 70%.

Cântărețul Ion Dumitrache, cunoscut sub numele de Nelu Ploieșteanu, se află la Terapie Intensivă de săptămâna trecută. Artistul s-a prezentat în primă fază la spital pe data de 11 martie, însă a refuzat internarea.

Din păcate, până la această oră, starea artistului nu s-a îmbunătățit deloc, deși acesta este intubat și beneficiază de tratament și de toată atenția medicilor.

Pronosticul acestora este unul rezervat. „Am vorbit aum două ore cu doamna doctor Grințescu, șefa de la ATI Floreasca. El a fost internat însă la ATI Toxicologie, pentru că dincolo era mare aglomerație. Situația este însă staționară. Rămâne în registul grav. Nu s-a înregistrat nici o îmbunătățire.

Rămâne intubat, pentru că alte metode mai blânde nu au avut efect în cazul lui, cu sedarea aferentă. Marele necaz al maestrului este că el avea deteriorate mai multe organe din corp, din cauza unor boli ce s-au adunat înainte de infecția cu Covid. Are fibroză pulmonară.

Pronosticurile nu sunt dătătoare de speranță. Se așteaptă un miracol”, a declarat Florin Condurățeanu, la Antena Stars, conform Click!.

Internat îmcă de săptămâna trecută

Vestea că artistul a ajuns la Terapie Intensivă a fost dată, săptămâna trecută, de Mara Bănică.

Vedeta a povestit că artistul a refuzat inițial internarea în spital și a plecat pe propria semnătură, cu febră mare. Medicii susțin că dacă ar fi rămas să primească îngrijirile necesare, boala nu ar fi avansat într-un stadiu atât de grav.

De asemenea, Mara Bănică a mai menționat faptul că Nelu Ploieșteanu este fumător înrăit, iar de-a lungul timpului s-a mai confruntat cu două pneumonii.

„Am fost șocată. Nelu era bine, nu se temea de virusul asta.(…) La spital avea simptome de COVID, l-au internat, l-au testat și la un moment dat au decis să îi facă și un tomograf. A refuzat. A ieșit în noaptea aia cu febră mare din spital, cu semnătură. S-a certat cu medicii, nu a vrut să rămână.

Se datorează plecării din spital. Când medicii dețin să te rețină acolo, e clar că nu e foarte bine. O noapte și o zi când el a stat acasă, avea nevoie de suport de oxigen. Medicii știu cel mai bine, a greșit nea Nelu.”, spunea atunci Mara Bănică.

Citește și:

Cu ce ar fi putut pleca hoții din casa Andreei Marin. Primele declarații ale vedetei

Prin ce trece Sofia Vicoveanca, la aproape 80 de ani. ”Nu știu ce să mă mai fac”. Singurul lucru pe care și-l dorește pentru anul acesta