Ce spuneți, sunt vedetele dornice de muncă în folosul oamenilor care au nevoie de ajutor?

Vedetele sunt dornice de muncă cu atât mai mult cu cât acum avem și un scop nobil pentru care muncim. Îmi este mult mai ușor să-i determin acum prin simplul fapt că ei vin de la început convinși să muncească, să facă bine, să se implice în strângerea de fonduri. Mă bucur că românii încă sunt solidari și că nu rămân indiferenți în fața celor care au nevoie de ajutor.

În general acceptă imediat sau se încumetă cu oarece rețineri pentru că vă știu exigent?

Este ca și în viață… unii spun “DA” hotărât din prima, alții vin cu sufletul deschis crezând că pot face față și fac cu greu, dar nu cedează, alții vin și iau această emisiune ca pe o provocare, ca pe un lucru pe care îl faci o singură dată în viață și, bineînțeles, există și categoria pentru care nu contează nici măcar acest gest nobil pe care îl facem noi.

Cum vedeți acest sezon?

Ca unul de foc! Am avut alături de mine “câțiva prieteni dragi”, care nu mă slăbesc niciodată și care nu renunță la șotii, la glume. Cum credeți că pot fi niște emisiuni cu Liviu Vârciu, cu Pepe, cu Jean… cu Virgil? Taman atunci când credeam că nimic nu mă mai poate surprinde au venit și mi-au demonstrat că ,,niciodată nu trebuie să spui niciodată”. Cruduța, Tonciu și Margherita de la Clejeni au ținut și ele să-mi demonstreze că orice este posibil!

Credit foto: Antena 1

Nea Marin cu Pepe și Liviu Vârciu. Emisiunea ”Poftiți pe la noi” este difuzată luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.

 

Cazurile oamenilor cu probleme sociale vă impresionează mai ales pentru că intrați în contact direct cu ei?

Normal. Stând cu acești oameni aflați în dificultate cinci, șase zile, ascultându-le poveștile, trăind aproape de ei și de nevoile lor este normal să mă emoționeze și să mă facă să-mi doresc să muncim cât de mult putem noi pentru a-i ajuta.

Ce gânduri vă vin în minte în acele momente?

În momentele astea Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am o familie lângă mine, că suntem sănătoși și, mai ales, fericiți. Nu prețuiești toate astea decât atunci când vezi că alții nu le au.

Sunteți un gospodar autentic și când sunteți acasă sau acolo soția e pionul principal?

Și acasă muncesc la fel de mult! Credeți că sunt gospodar doar de dragul televiziunii? Nu, așa am fost mereu. Sunt un om simplu, născut și crescut la țară, educat așa de familia mea. Și mai cred că rezultatele vin doar atunci când muncești tu și când te implici tu, personal.

Îmi povesteați într-un alt interviu despre nepoțeii dv. Darius (7 ani) și Ana-Maria (6 ani). Care dintre ei vă moștenește mai mult?

Ana mă moștenește mai mult la dans și pe scenă, iar Darius în viața de zi cu zi. E la fel de tipicar ca și mine!

Ce spun despre “Barbușor” pe care îl văd la televizor?

Pe nepoții mei îi iubesc prea mult ca să-i altoiesc. De multe ori, Darius mă întreabă: ,,Barbușor, tu ești așa bătăuș mereu sau doar cu oamenii care nu te ascultă?”

Este vreo vedetă care v-a impresionat în mod excepțional de-a lungul filmărilor realizate împreună?

Da. Cruduța care nu spune niciodată “nu” nimănui și care mereu reușește să mă surprindă, iar Nicolai Tand care este omul priceput la toate, vorbăreț, haios și muncitor.

Ce apreciați cel mai mult la oamenii de lângă dumneavoastră?

Cel mai mult apreciez punctualitatea, seriozitatea și energia pe care reușesc să mi-o transmită mereu.

Și ce nu puteți tolera indiferent de situație?

Nu pot tolera indisciplina și neseriozitatea. Pentru generația mea, disciplina, munca și bătaia au fost cheia succesului.

Tradiţiile şi folclorul românesc autentic devin tot mai vizibile?

Observ că din an în an se revigorează tradiția. Folclorul și tradițiile au început să dispară de la sate, însă vine un val care cred că și-a dat seama de importanța lor și începe să le revigoreze!

Ce impact credeţi că va avea acest fenomen în timp și ce mare dorinţă v-ar plăcea să devină realitate în viitorul apropiat?

Folclorul și tradiția trebuie duse mai departe… mi-aș dori ca tinerii să aibă aceeași plăcere atunci când joacă așa cum aveam noi în urmă cu 40 de ani. Eu, când dansam călușul mai ales, uitam de tot. Intram în transă… Aș vrea ca și tinerii de astăzi să simtă aceeași plăcere!

Nu pot trăi fără…

Familie”Soție, fiice și nepoți! Ei au fost mereu lângă mine și m-au susținut de fiecare dată. Ei îmi dau puterea să merg mai departe.

Jocul tradițional românesc”Nu aș putea trăi fără dans și fără joc. Chiar și la vârsta asta dansez cu aceeași plăcere!

Oamenii din jur – ”Oamenii de care sunt mereu înconjurat, atât în țară, cât și la emisiunea ,,Poftiți pe la noi”. Fără oameni nu aș mai avea aceleași bucurii în viață!

 

Credit foto: Antena 1