Nati, cum ai petrecut trecerea din ani?
Am fost împreună cu prietenii mei. Nu am cântat eu în mod special, a fost o petrecere foarte plăcută în care am cântat cu toții, ne-am distrat și ne-am spus dorințele pentru 2016.

Între prieteni se numără și artiști cunoscuți de public?
Am fost împreună cu prietenii mei foarte apropiați, pe care îi cunosc din școală. Alături de care îmi amintesc multe momente plăcute din tinerețe. Deși, gândindu-mă la acele vremuri, îmi dau seama că din perioada liceului, la vârsta de 15 ani, am urcat prima dată pe scenă. Pentru că atunci am urmat și Școala Populară de Artă, alături și de Gabriel Dorobanțu, colegul meu de ”suferință” de la secția de Canto. Atunci au fost primii ani de succese muzicale pentru mine, de încurajare pentru viitoarea cântăreață care urma să devin. Acei ani mi-au dat încredere și pe parcurs și prietenia cu nume sonore ale muzicii ușoare românești m-a ajutat în cariera artistică.

Noi ne-am văzut și la evenimentul de lansare a recentelor albume ale doamnelor Corina Chiriac și Silvia Dumitrescu. Mergi des să îți susții colegii artiști?
Am avut ocazia să cânt pe aceeași scenă alături de Corina Chiriac și de Silvia Dumitrescu și le apreciez foarte mult. Din păcate, cam aceste lansări sunt puținele ocazii când ne întâlnim. Dar în anul 2014, de exemplu, am fost invitată să cânt la Sibiu, la ”Șlagărele României”, unde mi-am revăzut mulți colegi (Stela Popescu, Marina Voica, Oana Sârbu, Alexandru Jula, Daniel Iordăchioaie, Ileana Șipoteanu, Mihai Constantinescu, Adrian Daminescu, Cătălin Crișan). A fost extraordinar.

Dintre colegii de scenă cu cine ții legătura?
Eu lucrez de mulți ani, peste 20 de ani, la Teatrul Excelsior și chiar în urmă cu câteva luni am avut un spectacol pentru copii și tineret în care a fost invitat și Mihai Constantinescu, un foarte bun prieten. Țin legătura și cu Oana Sârbu, cu Gabriel Dorobanțu. Cu Gabi am fost chiar într-o excursie, undeva departe, în Elveția, și a fost minunat. L-am descoperit și ca un coleg de drum lung. Am fost într-un grup organizat, de 35 de persoane, iar cei care ne-au recunoscut au fost entuziasmați, am râs, am cântat. A fost o experiență foarte plăcută.

Faci parte din echipa Teatrului Excelsior, dar ți-ai început cariera ca solist vocal. Ce formă de artă te emoționează mai mult?
Muzica, în primul rând. Și pe locul următor aș spune baletul, datorită expresivității de mișcare a feței și a corpului.

Pe 28 ianuarie este ziua ta de naștere. La mulți ani îți urăm și noi! Să rămâi la fel de jovială ca și până acum! Tu ce planuri ți-ai făcut?
Îmi doresc să fiu la fel de optimistă, indiferent de vârstă (n.r.: cântăreața s-a născut în data de 28 ianuarie 1958). Pentru că vremea oricum trece, probleme apar, ba te mai doare un picior, ba se mai ivesc probleme cu banii. E normal! Dar eu sunt o persoană pozitivă și asta doresc tuturor femeilor. Multe doamne mă întreabă pe pagina mea de Facebook cum mă mențin frumoasă, și răspunsul este că accept fiecare an așa cum vine, nu mă încrâncenez și mai las și lucrurile să vină de la sine.

Am menționat de Teatrul Excelsior. Când reîncepe stagiunea?
După data de 25 ianuarie sunt programate spectacolele, care sunt destinate publicului format din copii, începând de la vârsta de 4 ani, și tinerilor cu vârsta de până la 20 de ani. Teatrul Excelsior (din Strada Academiei), înființat de domnul Ion Lucian, are acum un nou director, pe domnul Adrian Găzdaru, care a venit cu idei noi și sunt organizate și spectacole pentru adolescenți. Sunt spectacole variate și s-au început repetițiile inclusiv pentru alte două premiere.

Joci în vreunul dintre spectacole?
Eu nefiind actriță, joc doar în spectacole de varietăți, cum este cel denumit ”Surprize la Excelsior”, în cazul în care se îmbolnăvește vreun actor și atunci sunt solicitată. Altfel, lucrez la secretariatul literar.

Cum arată fericirea pentru tine?
Simt fericirea atunci când o văd în ochii oamenilor cu care vorbesc și care se bucură de prezența mea.

Și ce speri să îți aducă acest an?
Ca fiecare dintre noi, îmi doresc sănătate, dar și să găsesc oamenii potriviți la momentul potrivit. Și de asemenea, să am aceeași putere și dorință de viață pe care am avut-o mereu la început de an.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Una dintre marile tale dorințe este să fii mai mult pe scenă?
Nu. Marile dorințe ți le îndeplinești la vârsta de 20-30 de ani, părerea mea. Eu sunt o persoană realistă, uneori, nu mereu (râde), dar din acest punct de vedere, al muzicii, mi-ar plăcea să fiu nici prea, prea, nici foarte, foarte. Important este că exist, să se știe că încă mai cânt și încă mai sunt plăcută. Atâta timp cât pot transmite mesajul muzicii cu aceeaș bucurie oricărui tip de public, eu sunt fericită.

Nu pot trăi fără…

Televizor – ”Pe cuvânt că nu pot trăi fără să mă uit la televizor, să mă relaxez la un film sau la un documentar.”
Oameni – ”Colegii și prietenii din jurul meu sunt foarte importanți pentru mine. Apreciez oamenii pozitivi, cu care pot avea subiecte interesante de discuție și alături de care pot să cresc.”
Să gătesc – ”Îmi place să mănânc și să gătesc: ciorbe, prăjituri (cu ciocolată, Albă ca Zăpada, chec cu nucă și stafide), dar și clătite sau gogoși pe care le aduc și la serviciu. Am inclusiv rețete de amandine, pe care le pregătesc. Încă îmi pot permite să mănânc și dulciuri.” (râde)

Credit foto: Luca Achim (Teatrul Excelsior)

Natalia Guberna

Credit foto: Luca Achim (Teatrul Excelsior)