Ne aflăm în cea mai vizibilă perioadă a carierei tale de până acum. Este cum ți-ai imaginat?

Pe de o parte este cum mi-am imaginat, pe de altă parte am o imaginație bogată: vreau mai mult de la mine și sunt dispus să muncesc pentru asta.

Dacă ar fi să te prezinți publicului în două fraze cum ar suna?

Sunt un om optimist, deschis, iar privirea mea este mereu ațintită către viitor. Iubesc muzica și sper să pot face asta până la adânci bătrâneți.

Cât de mult ți s-a schimbat viața în ultimii trei ani?

În primul rând, fac ceea ce iubesc: muzică. Și am și norocul ca muzica mea să fie difuzată, să ajungă la public. Apoi, sunt mult mai ocupat și, clar, am o viață mai agitată.

Cum te simţi participând la “Te cunosc de undeva!” (Antena 1)?

Mă simt bine, pentru că am norocul să fiu înconjurat de oameni grozavi, de la care simt că am ce învăța în fiecare zi. Cred că este o experiență care mă face să îmi forțez limitele, să găsesc resurse să mă reinventez și să aflu lucruri noi despre mine, ca artist și, de ce nu, ca om. Interpretând-o pe cântăreața de muzică populară Niculina Stoican a fost puțin ciudat să merg pe tocuri. M-am și împiedicat de câteva ori, dar mă descurc bine.

Credit foto: Antena 1 (Gabriela Arsenie)

Nadir, întruchipând-o pe solista de muzică populară Niculina Stoican.

 

Pe care dintre ceilalți artiști concurenți îl consideri cel mai adaptabil la personajele ruletei?

Cred că fiecare dintre concurenți are punctele lui forte. Tania Popa mă impresionează cu versatilitatea și naturalețea cu care intră în pielea personajelor, iar Carmen Simionescu este o surpriză plăcută ca voce și nu numai. Mi-e greu să nominalizez, pentru că la fiecare dintre colegii mei apreciez câte ceva.

Care a fost cel mai emoționant moment pe care l-ai simțit până acum pe scenă?

Îmi vine în minte momentul când publicul a cântat alături de mine, într-un concert, toată piesa “Prietena ta”. Este un sentiment extraordinar. Cu toate că, de atunci, mi se întâmplă destul de des să cânte publicul la unison cu mine. Mă emoționează de fiecare dată.

 

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

De când ai devenit cunoscut publicului te-ai simțit copleșit de povestea din jurul tău?

Nu aș spune chiar copleșit însă, da, sunt momente când simt că trăiesc la modul fast forward, totul se întâmplă foarte repede. Sunt mereu pe fugă.

 

Ce amintiri îți vin prima dată în minte când te gândești la perioada copilăriei?

Eram cel mai răsfățat din familie. (râde) Țin minte că, dacă nu primeam ce îmi doream, începeam să plâng până primeam cadourile pe care le vroiam pentru mine.

Întotdeauna ai fost o persoană ambițioasă?

Da, cred că întotdeauna am fost ambițios dar pe parcurs am devenit mai organizat cu visurile mele. Am încercat să îmi stabilesc obiective concrete și moduri de a ajunge acolo unde îmi doresc.

Cine ţi-a fost alături de-a lungul timpului și ți-a dat încredere că se poate?

Familia și prietenii.

Piesa ”Te iubesc” are un succes răsunător. Ce ai învățat din colaborarea cu Loredana?

Am învățat că în spatele unei cariere de succes se ascund multă muncă, seriozitate și profesionalism. Și am mai învățat că o doză de modestie este întotdeauna binevenită.

Care este cel mai spectaculos om pe care l-ai cunoscut?

Pare ciudat, dar tatăl meu este cel mai spectaculos om din viața mea. Pe el încerc să îl urmez, ca exemplu. Eu sunt român după mamă și kurd după tată, iar vocea se pare că am moștenit-o de la el. Tatăl meu cânta prin casă și tot încercând să mă iau după el, mi-am dat seama că am și eu voce bună. El locuiește în prezent în Irak.

Nadir înseamnă “zeul frumuseții”?

Da. Nu știu dacă numele mi se potrivește, dar cum nimic nu este întâmplător, cred că m-a ajutat și numele să devin un bărbat ”frumos”.

În afara muzicii, ce te face fericit?

Timpul petrecut cu familia și prietenii.

Cum ți-o imaginezi pe fata visurilor tale?

Important este să fie o femeie inteligentă, independentă și să avem măcar un vis comun.

Ce-ți place să faci în timpul liber?

Să merg în locuri nepopulate. De asemenea, sunt pasionat de Univers și citesc multe cărți despre energii și tot ce leagă omul de Univers.

Ce ar însemna pentru tine dacă ai câștiga ”Te cunosc de undeva!”?

M-aș bucura, pentru că mi s-ar recunoaște munca pe care am depus-o ca să mă transpun cât mai bine în pielea personajelor.

Ce îți dorești pentru mai departe?

Să am cât mai multă putere de muncă și piese care să fie apreciate de cei care le ascultă.

Nu pot trăi fără…

Familie Sunt foarte familist și nu mi-aș imagina viața departe de familia mea. Așa am fost crescuți de mici.
Telefon Sunt dependent de telefon, din păcate. (râde) Încerc să ameliorez situația, dar până atunci smartphone-ul este unul din viciile mele.
Muzică – ”De când eram mic, mă trezeam cântând. Ba chiar scriam versuri, pe la 11-12 ani. Așa m-am și apucat serios de cântat. Eram plecat în Elveția să fac masterul și, după cinci luni, mi-am dat seama că nu pot trăi fără muzică. M-am întors în țară și m-am apucat serios de canto. A urmat X Factor și toată nebunia de după.

 

Credit foto: Antena 1 (Gabriela Arsenie)