Anunțul trist a fost făcut chiar de către șefii James bond, care au transmis un mesaj pe Twitter. „Suntem întristați să anunțăm că Tania Mallet, care a jucat-o pe Tilly Masterson în GOLDFINGER, a murit. Gândurile noastre sunt cu prietenii și familia, în aceste momente grele”, a fost mesajul trist al acestora.

Tania era una dintre cele mai cunoscute Bond Girls și și-a început cariera ca model. Ea a fost una dintre cele mai cunoscute vedete din anii ’50 și ’60.  Actrița era verișoară primară cu legendara actriță britanică Helen Mirren, care recent a declarat că rolul ei de vis ar fi un personaj negativ în seria James Bond.

Tania Mallet era verișoară primară cu legendara Helen Mirren

Tania Mallet a obținut rolul din Goldinger după ce producătorul Cubby Broccoli i-a văzut poza pe niște stânci. A fost chemată la casting în 1957 pentru „From Russia With Love”, însă rolul a fost câștigat de frumusețea italiană Daniela Bianchi.  După rolul din James Bond, Tania Mallet s-a decis să se întoarcă în lumea „mult mai confortabilă” a modellingului. Deși filmul s-a bucurat de un real succes, acesta avea să fie singurul său rol.

„Filmul a fost o experiență interesantă, dar mă simt mult mai confortabil într-un studio micuț, unde suntem doar eu, fotograful și asistentul său. Restricțiile pe care le aveam pe durata filmărilor au fost oribile. Nu mă imaginez trăind așa. De exemplu, nu am avut voie să călăresc, pentru că m-aș putea accidenta și nu am avut voie să călătoresc în străinătate”, a declarat în urmă cu mulți ani Tania Mallet, potrivit Daily Mail.

Citește și: