„Români, a murit OLGA TUDORACHE…! O ARTISTĂ cât pământul ăsta! Profesoara mea, mama mea!”, a scris Călinescu, iar apoi a adăugat „Noapte bună, Olga”.

„Acum e liniște,Regina mea mamă! Vă multumesc pentru tot!”, a scris și Carmen Tănase, postând o imagine în care o ține pe marea actriță de mână, pe patul de spital.

Olga Tudorache a fost internată din 9 octombrie, la spitalul Elias. Considerată  ”marea doamnă a teatrului românesc” sau regina „teatrului românesc” pentru toată activitatea din teatru, film și academică, actrița a fost mutată din 12 octombrie la Terapie Intensivă, după ce starea ei de sănătate s-a agravat. ”Doamna Olga Tudorache a fost internată în Spitalul Universitar de Urgență Elias în data de 09 octombrie 2017, pentru evaluarea stării de sănătate, deteriorată progresiv în ultima perioadă. Evaluarea inițială s-a făcut cu supravegherea permanentă a parametrilor vitali. În cursul dimineții zilei de 12 octombire, starea generală s-a agravat în concordanță cu evoluția imprevizibilă a bolii. Din aceste motive, doamna Olga Tudorache a fost internată începând din această dimineață în secția de terapie intensivă a Spitalului Universitar de Urgență Elias, pentru supraveghere continuă și continuarea tratamentului adecvat”, au anunțat reprezentanții spitalului, într-un comunicat de presă.

Citește și:  A fost unul dintre cei mai râvniți bărbați din lume, dar astăzi arată așa! Îl recunoști?

Olga Tudorache a fost internată luni

La locuința actriței Olga Tudorache, a fost chemată luni o ambulanță, după ce aceasta a leșinat în locuința ei. Echipajul medical a decis să o ducă la Spitalul Elias din Capitală, pentru mai multe investigații, însă starea ei de sănătate s-a agravat.

Citește și: Pepe, dezvăluire neașteptată. Se pregătește să devină tătic pentru a treia oară

Poveste de viață fabuloasă

Olga Tudorache s-a distins prin forţă dramatică, umor şi puterea cuvântului rostit, întruchipând personaje de neuitat, atât în teatru cât şi în film, însă a fost foarte discretă când a venit vorba despre viața ei personală.  În 1960, a început o frumoasă poveste de iubire cu chipeșul actor Cristea Avram, care a dura doar șase ani. În ciuda faptului că aveau un copil împreună,  Avram a părăsit-o pe Olga, după ce s-a îndrăgostit de franțuzoaica Marina Vlady, venită în România pentru a filma în coproducția româno-franceză “Steaua fără nume” (1966). Cristea Avram a părăsit țara pentru noua sa dragoste, însă fericirea lui nu a durat prea mult. La rândul său, Avram a fost părăsit.

Olga Tudorache a ezitat să vorbească despre relația ei cu acesta, însă a vorbit deschis despre copilul lor, Alexandru Avram, despre care spune că este cel mai mare succes al ei, potrivit click.ro.  “Cel mai mare succes din viața mea, cel mai bun lucru pe care l-am făcut în viața mea. este băiatul meu, pe care l-am avut cu actorul Cristea Avram. Și aici am avut noroc. Eu nici n-am știut când a trecut prin școală și el a fost mereu șef de promoție. Sunt minunați amandoi, și el, și nepotul meu, fiul lui, care a implinit acum trei ani (n.r. interviul era în 2000). Succesele cele mai mari le-am avut în viață, nu pe scenă”, spunea Olga Tudorache, într-un interviu.

Născută la 11 octombrie 1929, la Oituz, absolventă a Conservatorului Dramatic din Bucureşti, la clasa profesoarei Marioara Voiculescu, Olga Tudorache a scris, timp de 70 de ani, multe pagini memorabile în istoria teatrului românesc contemporan.

Cea mai recentă creaţie radiofonică este cea din „Victoria şi Crocodilul”, spectacol realizat în anul 2007, în cadrul proiectului Dramaturgi români contemporani; o farsă comică, în care interpretează rolul unei profesoare de arta actorului, supusă ea însăşi unui examen.

A absolvit Institutul de Teatru în 1951, iar în luna septembrie a aceluși an a fost angajată la Teatrul Tineretului din București, unde și-a desfășurat activitatea neîntrerupt până în 1966, când teatrul a fuzionat cu Teatrul Nottara. La noul teatru, Teatrul Mic, a rămas angajată până în 1978. Din anul universitar 1976 a fost conferențiar universitar la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, la catedra de actorie, iar din 1978 cu funcția de bază aici. Din 1990 a devenit profesor universitar. A avut șase promoții de actori, până la pensionare (1997). Retragerea efectivă din învățământ a avut loc în anul 2000.

Citește și: