Lumea filmului românesc este din nou în doliu. Actrița Monica Ghiuță a devenit cunoscută și datorită reclamei unei cunoscute mărci de ulei și era cea mai îndrăgită bunicuță.  Actrița a împlinit frumoasa vârstă de 79 de ani în urmă cu mai puțin de o săptămână, pe 26 iulie. Acum, o pagină de Facebook dedicată actorilor români a făcut anunțul trist: Monica Ghiuță a murit.

„Ne-a părăsit și doamna Monica Ghiuță. Ne pleacă artiștii cu care am crescut. Dumnezeu s-o odihnească în pace.”,  anunță o paginăd edicată actorilor români. Actorul Marius Rogojinschi a scris la rândul lui un mesaj emoționant: „Din ce în ce mai singuri. S-a dus în stele și Monica Ghiuță”.

Monica Ghiuţă s-a stins din viaţă pe 28 iulie şi a fost înmormântată pe 30 iulie la Cimitirul Bellu Catolic din Bucureşti. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească-n pace!”, se arată pe pagina de Facebook destinată artiştilor români – Simţire românească.

Actriţa Oana Pellea şi-a exprimat regretul pentru moartea celei pe care o descrie ca pe ”o femeie superbă, cu un păr minunat, luuung, cu ochii ca o lamă de cuţit şi cu un râs din tot sufletul”.

”Monica Ghiuţă…foarte dragă mi-a fost dintotdeauna. Drum bun…o să-mi rămână în memorie ca o femeie superbă, cu un păr minunat, luuung, cu ochii ca o lamă de cuţit şi cu un râs din tot sufletul. O actriţă minunată şi un om drag. Drum bun, Monica!”, a scris pe Facebook Oana Pellea.

Monica Ghiuţă a devenit una dintre cele mai cunoscute actrițe după ce a jucat rolul unei bătrâne în filmul ”Toamna Bobocilor”, în anul 1975.

 

Monica Ghiuţă s-a născut la 26 iulie 1940, la Câmpulung Moldovenesc. A absolvit IATC în 1964, la clasa profesorului Costache Antoniu. A debutat pe scena Teatrului din Braşov, unde este remarcată de Toma Caragiu, care o invită să joace la Teatrul din Ploieşti, potrivit Agerpres.

A avut o îndelungată carieră pe scena Teatrului Mic (1969 – 1990), distingându-se prin rolurile interpretate în registru dramatic. De asemenea, a devenit o figură familiară a marelui ecran, fiind distribuită în numeroase filme: „Vremea zăpezilor” (1966, r.Gh. Naghi), „Puterea şi Adevărul” (1971. r. Manole Marcus), „Cu mâinile curate” (1972, r. Sergiu Nicolaescu), „Dincolo de pod” (1975, r. Mircea Veroiu), „Toamna bobocilor” (1975, r. Mircea Moldovan), „Iarna bobocilor” (1977, r. Mircea Moldovan), „Ştefan Luchian” (1981, r. Nicolae Mărgineanu), „Rămânerea” (1990, r. Laurenţiu Damian), „Drumul câinilor” (1991, r. Laurenţiu Damian), „Timpul liber” (1993, r. Valeriu Drăguşanu), ‘Logodnicii din America (2007, r. Nicolae Mărgineanu), ‘Cocoşul decapitat’ (2007, r. Radu Gabrea), ‘Casanova – identitate feminină (premiera în 12 febr. 2010, r. Marius Th. Barna), Umilinţa (2011).

Anunțul trist vine la doar câteva zile după ce o altă mare actriță s-a stins din viață. Florina Cercel a murit la 76 de ani după ce s-a luptat cu canerul pulmonar.

Citește și: