Marți, 9 august, a fost o zi neagră pentru prietenii și familia Simonei Săndulescu. Regretata artistă a fost condusă pe ultimul drum și își doarme somnul de veci la Cimitirul Bellu Catolic, din București. Pe Facebook curg omagiile și mesajele de condoleanțe, iar prietenii o descriu pe talentata instrumentistă în cuvinte profunde și emoționante.

Munte de flori la mormântul Simonei Săndulescu

„A plecat în altă lume Simona Săndulescu, artist liric și instrumentist la Societatea Română de Radiodifuziune, minunata organistă care a însuflețit serviciile religioase ale Bisericii Franceze și mai apoi ale Catedralei Sfântul Iosif din București. A plecat pentru că așa a hotărât ea, într-un moment în care n-a mai avut puterea și nici dorința de a cere ajutor. Să-i fie eternitatea blândă, cu liniște și împăcare de sine!”, este doar unul dintre sutele de mesaje care o elogiază pe Simona Săndulescu. Și maestrul naiului, Nicolae Voiculeț, i-a adus Simonei un emoționant omagiu.

Mormântul Simonei Săndulescu este acoperit de un munte de flori, iar tabloul funerar este încadrat de o ramă uriașă, din crizanteme albe și trandafiri roșii. Sub poza care o înfățișează la orgă, instrument pe care îl iubea nespus, stă scris un mesaj sfâșietor: „Fetița noastră scumpă…”. „Am condus pe ultimul drum pe dragă noastră Simona Sandulescu! Să cânți frumos în corul de îngeri!”, scriu prietenii îndurerați.

simona-sandulescu-31SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

Simona Săndulescu, mesaj de adio pe Facebook

Simona Săndulescu a ales să-și încheie socotelile cu viața într-un mod brutal și de neînțeles. Femeia, în vârstă de 43 de ani, a scris un mesaj cutremurător pe pagina ei de Facebook, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 01.29, în care își anunța intenția de a se sinucide.

„Dragii mei prieteni care mă admirați artistic, știu că vă dezamăgesc! Dar viața a devenit insuportabilă pentru mine…..Vă rog să mă iertați! Dragul meu Edward Aurelian Bar, tu știi că te-am iubit nespus! Acum intru în Lacul Morii purtând povara unei iubiri neîmpărtășite….Draga mea Cristina Deutsch, te rog să îi transmiți!”, a fost ultimul mesaj al Simonei Săndulescu.

Cine a fost Simona Săndulescu, artista care s-a sinucis din dragoste, în Lacul Morii

Simona  Săndulescu a fost artist liric și instrumentist în cadrul Societății Române de Radiodifuziune. A participat ca organist în concertele Orchestrei Naționale Radio, Orchestrei de Cameră Radio, Corului Academic Radio și Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, scrie societateamuzicala.ro. Ca organist solist a susținut recitaluri la Sala Radio, Catedrala Sfântul Iosif, Universitatea Națională de Muzică, Biserica Italiană, Biserica Franceză etc. A participat ca organist în cadrul Festivalului „George Enescu” (2013) și în cadrul Festivalului RadiRo (2014). Activitatea sa a fost bogată și în domeniul muzicii de cameră, susținând numeroase recitaluri camerale alaturi de artisti renumiti.

Simona Săndulescu a fost Doctor în Muzică din anul 2010. A obținut acest titlu datorită elaborării tezei de doctorat cu titlul „Ilustrarea sintezei dintre vechi și nou în creația organistică românească din a doua jumătate a secolului XX”. Dintre realizările sale ca organist este semnificativă contribuția sa la realizarea CD-ului „Oremus”, CD ce conține lucrări valoroase de muzică sacra în interpretarea Corului Radio dirijat de maestrul Dan Mihai Goia. Simona Săndulescu a fost totodată organist la Biserica Franceză „Sacré Coeur” din București.

Citește și: Sergiu Marocico, actor român de 34 de ani, găsit mort în casă. S-ar fi sinucis după o altercație cu iubitul soției sale

Citește și: Simona Săndulescu, ultimele clipe ale unui suflet chinuit! Cu câteva zile înainte să se sinucidă, artista mima fericirea la ziua ei de naștere. În ziua fatidică avea programare la coafor

Citește și: Dezvăluiri incredibile despre sinuciderea Simonei Săndulescu: „10 ani de zile ea a fost tocată în foi de viță. I s-a făcut creierul felii”. Regretata artistă a făcut terapie după divorț

Citește și: Sinucidere anunțată pe Facebook: „Acum intru în Lacul Morii, purtând povara unei iubiri neîmpărtașite”. Cine este Simona Săndulescu, artista care s-a sinucis, din dragoste, la 43 de ani