Aproape 100 de angajați de la Clarence House au fost notificați de disponibilizare, în contextul în care birourile regelui Charles se mută la Palatul Buckingham, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Informația este publicată în exclusivitate de The Guardian, care a intrat și în posesia unei scrisori semnată de Sir Clive Alderton, principalul consilier al regelui.

Până la 100 de angajați de la Clarence House, fosta reședință oficială a Prințului de Wales și a Ducesei de Cornwall, acum Rege și Regină Consoartă, au primit notificarea că și-ar putea pierde locul de muncă. Nu s-a ținut cont nici măcar de faptul că unii dintre ei lucrează acolo de zeci de ani. Secretarii personali, echipa de la contabilitate, echipa de comunicare și femeile de serviciu se numără printre cei care au primit luni, chiar în timpul slujbei de la Catedrala St Giles, din Edinburgh, vestea că posturile lor sunt în pericol.

Vezi și: Camilla Parker Bowles, drumul de la cea mai cunoscută amantă regală, la Regina Consoartă. Conversația vulgară dintre ea și Charles, făcută publică de Diana, este fără limite

Angajații sunt în șoc: „Oamenii au fost vizibil zdruncinați de această veste”

Mulți dintre angajații de la Clarence House au sperat că vor avea atribuții și la Palatul Buckingham și că șeful lor, Regele Charles, îi va integra cumva la noua lui reședință. Potrivit The Guardian, aceștia au spus că nu au primit nici cel mai mic semn că posturile lor ar fi în pericol, așa că scrisoarea lui Sir Clive Alderton, principalul consilier al regelui, i-a zdruncinat de-a binelea.

„Toată lumea a fost surprinsă, de la secretari, până la cei din conducere. De joi (n.r. de când a murit regina), tot personalul a lucrat până târziu, în fiecare noapte, pentru a organiza tot ce e nevoie. Oamenii au fost vizibil zdruncinați de această veste”, spun sursele The Guardian.

Clarence House, fosta reședință a lui Charles și a Camillei. Foto: Profimedia

Iată ce se precizează în scrisoarea care a ajuns în posesia jurnaliștilor de la The Guardian: „Schimbarea rolurilor superiorilor noștri va însemna, de asemenea, o schimbare și a reședinței noastre… Toate responsabilitățile pe care le-am avut în această reședință, și care susțineau și deserveau interesele personale ale fostului Prinț de Wales, nu vor mai fi valabile, iar reședința Clarence House va fi închisă. Prin urmare, se preconizează că nu va mai fi nevoie de posturile de la Clarence House”. Consilierul Regelui Charles le-ar mai fi spus oamenilor că este concștient că această veste „este una tulburătoare”.

Momentan, nu a fost făcut nici un anunț oficial în ceea ce privește reședința Regelui Charles. CNN a solicitat un punct de vedere în acest senz, însă nu a primit nici un răspuns.

Citește și: Kate Middleton a dezvăluit cuvintele emoționante pe care i le-a spus fiul cel mic, Prințul Louis, după moartea Reginei, străbunica lui

Citește și: Gestul suprem făcut de Kate Middleton la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Ea și cumnata Meghan s-au întrecut în mesaje cu impact emoțional