Are o viață personală împlinită și una profesională pe care i-o cunosște toată lumea. Dar care e cea mai mare realizare a lui până la această vârstă? Fiica sa, a recunoscut simplu.

”Personal nu are rost să mai discut, cea mai mare realizare este fata mea. În viața fiecărui om, la vârsta asta, nu cred să existe o realizare mai mare decât copiii.

Iar profesional, toată cariera mea a reprezentat o mare realizare și sper să continui așa. Indiferent de ceea ce fac, să aduc bucurie, să dezamăgesc cât mai puțină lume, că nu ai cum să-i împaci pe toți. Dar cu cât se bucură mai mulți, e mai bine. Asta e marea mea realizare profesională”, a declarat el într-un interviu pentru FANATIK.

Întrebat dacă are vreun vis împlinit până la această vârstă, iată ce a răspuns omul Mugur Mihăescu: ”Eu zic că mi s-au împlinit toate visurile copilăriei. Am vrut doar să dăruiesc bucurie, să fac bine în jurul meu. Voi considera toate visurile mele împlinite atunci când o să mă așez și o ‘să adorm’. Până atunci tot ce-mi doresc este să dăruiesc cât mai multă bucurie în jurul meu„.

Cum se simte la această vârsă, tot mai aproape de 60 de ani? De fapt de ce vârstă se simte? ”Bănuiesc că am undeva la 34, 40 de ani. Este ceva greșit la CNP-ul meu, greșesc când îmi numără anii (râde). Mă simt foarte bine, sunt sănătos și totul e ok”, a mai spus el.

Nu are planuri speciale pentru ziua lui, dar își amintește cum a fost e majoratul său: ”Să ști că, până la 18 ani, nu țin minte să-mi fi sărbătorit vreodată ziua de naștere. Dar la majorat mama a închiriat o casă unde am avut vreo 45 de invitați, de la colegi de clasă la familie. Nu-mi aduc aminte dacă atunci am băut prima dată și cred asta e un semn că poate am făcut-o (râde, n. red.)”.

Ce s-a schimbat de atunci? ”Am pierdut părul și am câștigat ce se află sub scăfârlie. Mai multă experiență și mai multă maturitate.

Eram un băiat plin de energie, vise, aveam capul mare de la învățătură. Am încercat pe cât posibil să adaug o ‘șlefuire’ acestor ani, să nu trec ca ‘gâscă prin apă’. În viață te maturizezi. Persoana de azi cu cea de atunci, de la 20 de ani, sunt total diferite”, mai spune el.

Despre copilul Mugur Mihăescu, actorul își amintește că era un colecționar și îi plăcea să facă lucruri cu propriile mâini. ”La un moment dat am colecționat timbre și capacele de la cutiile de chibrituri. Și de croșetat știu, când făceam orele de lucru manual am învățat de toate.

Pe vremea mea asta făceai, învățai să faci lucruri cu mânuțele. Era o nebunie să încerci, de la olărit la pictură și împletit tablouri din paie. Apoi lăcătușerie și cercurile de radio și televiziune. Cine e de vârsta mea își aduce aminte de bobină, diode și galenă. Făceam tot felul de lucruri care te ajutau, îți deschideau niște porți, îți alegeai un domeniu”.

mugur-mihaescu-a-implinit-56-de-ani-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 15

Marea durere: mama

Dar cu care dintre părinți seamănă actorul? Se autointitulează copilul ”bunicilor mei, dar și al mamei”. ”Cu ea am semănat, mama mi-a deschis toată oportunitățile. Ea mi-a arătat drumul spre zona artistică, pictură, teatru și desen, ea mi-a spus să mă uit prin ‘ușa’ asta. Și se pare că mi-a folosit”, mai spune el.

De altfel, când vine vorba de mama lui, are inima grea: ”Toate clipele petrecute lângă mama acum, la vârsta asta, le privesc că pe niște clipe memorabile. Când eram mic nu știu dacă acordam prea multă atenție, dar acum mi-e dor să și primesc o palmă de la ea. Asta apropo de ce câștigi și pierzi în viață”.

Amintire ghidușă cu Ivona

Ajuns la subiectul familie și întrebat care a fost cea mai grea întrebare pusă de Ivona, fiica sa, actorul mărturisește că nu prea au fost. Își amintește însă cu umor despre un moment în relația lor.

Mugur Mihăescu, vacanță în Grecia alături de fiica lui și iubitul acesteia. Are de ce se mândri cu Ivona!

”Niciuna, am avut o relație atât de apropiată cu Ivona încât discuțiile au fost ca între cei mai buni prieteni. Nu am primit niciun fel de întrebare care să mă lase fără cuvinte.

Singurul lucru care m-a mirat a fost când avea 4 ani și cânta ‘amintirile mă chinuiesc, amintirile mă răscolesc’. Am întrebat-o: ‘cam ce amintiri de chinuie pe tine, iubita mea, la 4 ani?’.

De când a plecat de acasă vorbește cu mama ei, zilnic, sau de 6 ori pe săptămână. Dacă nu, maică-să ‘bolește’ și ‘boala’ se răsfrânge asupra mea (râde, n. red.)”, a mai povestit el, în stilul caracteristic.

Ca părinte, e bun și protector, dar cum e ca soț? Face treabă prin casă, de exemplu? ”Mai rar fac treabă prin casă. Am și părți bune și părți rele, că nu sunt vreun sfânt. Dar dacă familia a rezistat frumos și merge în continuare, dacă nu există niciun semn că s-ar știrbi ceva în ce am clădit împreună, înseamnă că am fost un soț acceptabil”.

Cum arată soția lui Mugur Mihăescu. Cum s-a pozat cuplul la plajă

Cum și-a cucerit soția, pe Rodica

Pe soția sa, Rodica, spune că a cucerit-o cu zâmbetul. Dar iată cum a decurs totul: ”Nu știu dacă am cucerit-o deodată, ne știam de foarte mult timp. Îi plăcea anturajul nostru pentru că se râdea mult, se simțea bine cu noi.

Cred că am cucerit-o cu zâmbetul. Am fost colegi de liceu și de facultate, familiile noastre se știau. Când am făcut pasul spre a fi împreună era ca și cum ne știam, deja, de o viață. Am zis să încercăm și văd că ne-a reușit. Rodica reprezintă jumătatea mea mai bună”.

Cum arată azi și cu ce se ocupă fiica lui Mugur Mihăescu: „O venerez pe maică-sa pentru felul în care a șlefuit-o”

Un moment de maximă cotitură

Întrebat despre un moment de cotitură în viața sa, actorul a spus, fără să ezite: ”Au fost momente dificile, dar nu știu dacă pot să spun că m-a dat vreunul peste cap. Cea mai grea a fost pierderea părinților care, până la urmă, este o pierdere asumată de când te naști.

Și moartea prematură a colegului Dan Sava, asta m-a bulversat cel mai mult în viață. Din ziua aceea de 16 iulie și până în septembrie, când începeam la Pro Tv, au fost niște luni se incertitudine. Veneam de pe culmile gloriei și s-a întâmplat ceva atât de tragic cu prietenul nostru. Dar viața m-a surprins totuși, mi-a dat o altă șansă și cred că m-am achitat cu brio de ea”.

Vezi și