Meghan Markle și prințul Harry au anunțat prin purtătorul lor de cuvânt că ducesa de Sussex va lipsi de la înmormântarea prințului Philip, pentru că i s-a interzis participarea, însă se pare că motivul absenței sale ar fi altul.

Prințul Harry s-a dus în Marea Britanie ca să fie alături de familia lui în aceste momente grele și pentru a participa la înmormântarea prințului Philip. Însă, soția lui nu a putut să-l însoțească pentru că medicul ei i-a interzis participarea la tristul eveniment, precizând că sarcina e prea avansată și s-ar expune la prea multe riscuri, deși inițial a spus că s-ar putea să vină și ea cu Harry.

Cu toate acestea, prieteni apropiați ai ducesei de Sussex au dezvăluit că de fapt motivul absenței ei ar fi altul. Meghan le-ar fi spus prietenilor că nu a vrut, de fapt, să meargă la înmormântarea prințului Philip pentru că „nu a vrut să fie centrul atenției”. Mai mult, ea le-a dezvăluit prietenilor că îl adora pe ducele de Edinburgh și că a avut cu el „o legătură specială”.

„Meghan a spus că este momentul oportun pentru Harry pentru a repara relațiile cu fratele lui și tatăl său și că nu avea nevoie de ea acolo”, a mai spus sursa.

Prinţul Harry, aflat în izolare în Marea Britanie, a transmis un nou mesaj pentru regretul lui bunic, în care a dezvăluit un detaliu despre prințul Philip pe care puțin îl știu. Deși locuia la palat și avea servitori, ducele de Edingburgh era un maestru al grătarelor și adora să gătească pentru familie, ca orice alt bunic obișnuit.

„Va fi ţinut minte drept cel mai longeviv consort al unui monarh, ca un militar decorat, ca un prinţ şi ca un duce”, a adăugat prinţul Harry.

„Dar pentru mine, la fel ca pentru oricine care a pierdut pe cineva drag sau un bunic de-a lungul acestui an dureros, el a fost bunicul meu: un maestru al fripturilor la grătar, o legendă a persiflării şi un neastâmpărat până la final”, a mai spus el.

„Deşi aş putea să continui multă vreme în acest stil, ştiu că dacă el ar mai fi aici, ne-ar spune, ţinând o bere în mână: „Haideţi, terminaţi odată cu asta!””.

„Ne va lipsi teribil de mult şi va fi ţinut minte pentru totdeauna de naţiunea noastră şi de lumea întreagă. Meghan, Archie şi eu (precum şi viitoarea lui strănepoată) vom avea mereu un loc special pentru el în inimile noastre”, a adăugat prinţul Harry.

Prințul Philip a murit la 99 de ani, pe 9 aprilie, și va fi înmormântat pe 17 aprilie, în cadrul unei ceremonii private la Capela Sfântul Gheorghe, din Windsor, la care vor participa doar 30 de persoane. Trupul lui neînsuflețit nu va fi depus în Londra și nicio procesiune nu va avea loc, așa cum era planificat inițial, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Ceremonia va fi însă televizată și un serviciu memorial se va ține probabil când situația provocată de coronavirus va fi ținută sub control.

Citește și:

Cine va fi alături de regină după moartea prințului Philip?

Ce a dezvăluit prințul William despre prințul Philip și soția lui, Kate Middleton. Copiii lui erau topiți după duce