Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat pe 8 ianuarie că se vor distanța de familia regală și renunță la rangul lor de seniori regali pentru a deveni independenți financiar. Mai mult, abia acum au explicat de ce au decis să se producă ruptura oficială pe 31 martie.

Jurnaliștii de la revista Hello! au explicat că unul dintre motivele pentru care au ales această dată  este pentru că  aceasta  marchează sfârșitul anului financiar.

 

În fiecare an, casa regală își publică situația financiară anuală în jurul lunii iunie și, din moment ce Harry și  Meghan și-au exprimat dorințele de a lucra pentru a deveni independenți financiar, astfel plecarea lor de la 1 aprilie are un sens.

„Unul dintre motivele care au stat la baza ieșirii oficiale a ducelui și ducesei de Sussex, la această dată, se datorează faptului că 31 martie marchează sfârșitul exercițiului financiar pentru familia regală. În fiecare an, în jurul lunii iunie, casa regală își publică situația financiară anuală, raportul Suveranului, pentru anul precedent. Detaliile din rapoartele anuale includ costul călătoriei, personalul și întreținerea proprietății. Harry și Meghan și-au exprimat dorința de a lucra pentru a deveni financiar independenți și întrucât nu vor mai primi finanțare din subvenția Suverană, este logic ca aceștia să plece la această dată”, a explicat Danielle Stacey, corespondent regal.

Meghan Markle și Harry s-au mutat în Los Angeles

Meghan și Harry, care s-au mutat recent în Los Angeles cu fiul lor, Archie, sunt eliberați în mod official de îndatoririle lor regale și nu vor mai prelua atribuții de reprezentare în numele Reginei sau nu vor mai reprezenta Commonwealth-ul. Însă, își pot menține patronajul anterior. Cei doi au declarat că vor continua să susțină valorile Reginei.

„Recunosc provocările cu care s-au confruntat ca urmare a unei examinări intense în ultimii doi ani și susțin dorința lor de a avea o viață mai independentă. Doresc să le mulțumesc pentru întreaga activitate dedicată în această țară, în Commonwealth și în afara acesteia și sunt deosebit de mândru de cât de rapid a devenit Meghan una de-a familiei regale. Speranța întregii mele familii este că acordul de astăzi le permite să înceapă construirea unei vieți noi fericite și pașnice”, a declarat Regina.

Meghan și Harry sunt acum considerați „independenți din punct de vedere financiar”, deoarece nu mai primesc finanțare sub formă de subvenții de la contribuabili. În calitate de membri ai familiei regale cu finanțare privată, aceștia au permisiunea de a-și câștiga propriul venit și capacitatea de a-și urmări propriile interese de caritate privată. În prezent, cei doi elaborează planuri pentru o nouă organizație nonprofit.

În calitate de nepot al Reginei și al doilea fiu al Prințului Wales, Harry rămâne pe locul șase la tron, iar ordinea de prioritate este neschimbată.

Citește și: