Femeia de afaceri este îndrăgostită de Luberon, o regiune din Provance, din Franța, pe care o recomandă tuturor ca și destinație de vacanță. E locul unde ar vrea să sfârșească, atunci când va veni momentul.

E încă tânără, sănătoasă cât poți fi la această vârstă, dar e realistă. Așa că nu se poate abține să nu se gândească și la plecarea ei. Până atunci, însă, a povestit despre despre dorința de a călători și cum a prins acest gust.

„Am fost până la 16 ani un copil sărac, dar bogat în vise construite din aventurile personajelor din cărțile care acopereau pereții unicei camere din apartamentul cu acces la bucătărie și toaletă.

Excursiile cu școală au fost subiect de organizare cu luni înainte. Cadoul pe care mi l-am dorit la absolvirea liceului, în 1975, a fost o excursie la Tbilisi. Singură.

În facultate am bătut țara cu autostopul, jucând done de bridge la intersecții de drumuri. Sentimentul de libertate, când am traversat granița spre Budapesta, în 1979, a fost imposibil de descris. Atunci mi-am propus să văd toată lumea câte zile o să îmi dea Domnul.

Am dormit în mașină, în parcări de cimitire, am mâncat în la cele mai fascinante bombe din sate uitate de lume, unde am cunoscut oameni minunați.

Lumea creată de Dumnezeu este fascinantă dacă eviți „clișeele” turistice. Dalai Lama spune că în fiecare nou an al vieții tale trebuie să te hrănești cu energia unui loc nou al Pământului. Și asta fac în fiecare an din ultimii 28.

Ziua de 21 iunie, solstițiul de vară, când mama m-a adus pe lume în 56, este Sărbătoarea Muzicii și familiei în Franța.

”Ce îmi doresc de la anii care vin? Să pot călători pe picioarele mele, fără să uit unde sunt actele și portofelul”

În ultima vreme s-a îndrăgostit de o bucățică din Franța. ”Cu excepția pandemiei din 2020, din 2008 sunt într-un oraș francez dansând pe felurite ritmuri cu bărbatul meu etern. Așa că am învățat Franța cât să iau 10 la geografia și istoria ei.

Ce îmi doresc de la anii care vin? Să pot călători pe picioarele mele, fără să uit unde sunt actele și portofelul. Și, la sfârșit, din cutie, fiul meu să mă împrăștie în laguna din Saint Francois, în timp ce se aude balada lui Ciprian Porumbescu, ca să mă întâlnesc cu tata. Era cântecul lui de suflet!”, a mărturisit Monica Tatoiu pentru Ciao.

Vezi și Monica Tatoiu: ”Până la 17 ani nu am făcut baie decât în lighean”. De ce a îmbătat-o tatăl ei

Citește și:

VIDEO La plimbare cu Irina Loghin. Artista este în formă maximă la 83 de ani, iar cea mai recentă apariție a sa i-a lăsat pe toți cu gura căscată

Maria Marinescu și Alin Petrache, romantici în vacanță. Cresc împreună 5 copii