Scandaluri și bătăi în școli, profesoara umilită, profesoară înjunghiată – sunt doar câteva dintre titlurile care au ținut prima pagină a ziarelor, în ultima vreme. Totuți, multe situații din școli nu ajung la TV, astfel că pericolul rămâne cumva ascuns sub preș, iar autoritățile nu pot lua măsuri.

Monica Tatoiu, fostă profesoară pentru o vreme, și-a amintit și ea cum era pe vremea când lucra în învățământ, atât în școala generală, cât și la liceu.

Vedeta a dezvăluit că a avut parte de situații șocante și este de părere că vina merge la familie, la părinții elevilor.

„Totul pleacă de la părinți. Un copil care nu vede agresivitate la el acasă nu va avea niciodată o idee asemănătoare la clasă.

Spun asta și din propria mea experiență, fiindcă am profesat câțiva ani buni. Școala nu poate suplini niciodată rolul părinților. Sunt lucruri cu care vii din familie.

Poate școala să se dea și peste cap, dacă nu se prind de tine, când ești mic, degeaba! Familia și mediul social în care se învârt copiii noștri au și astăzi un rol mai mult decât determinant asupra vieții lor.

Era la fel și pe vremea noastră, doar că timpurile erau puțin diferite, ceea ce explică și năzdrăvăniile care erau pe atunci la modă”, a explicat Monica Tatoiu, pentru impact.ro.

Atacată cu pietre de un elev. Cum a reacționat

Mai mult, femeia de afaceri a povestit un episod halucinant, în care un elev problematic a atacat-o cu pietre. Pentru a scăpa de pericol, Monica Tatoiu l-a amenințat cu moartea.

„Când intri în meseria asta, îți trebuie o bună pregătire și de ordin psihopedagogic. Nu e suficient să intri la clasă și să te așezi la catedră, ca să câștigi respectul celor din fața ta. Trebuie să fii pregătită să faci față chiar și unor provocări neașteptate.

Îmi amintesc că și eu am trecut prin momente delicate. Spre exemplu, aveam în clasă, cândva, la începuturile mele de profesoară, un băiat care repeta pentru a patra sau a cincea oară clasa. Și individul ăsta, căci copil nu prea mai era, a aruncat cu pietre după mine.

M-am întors către el și i-am șoptit apăsat să nu mai repete greșeala a doua oară. I-am spus doar atât: ”Băiete, eu sunt în evidența Spitalului 9 de nebuni. Ca atare, pot să te și omor, dacă vreau, fiindcă nu voi păți nimic!”.

N-am mai avut de atunci niciun fel de probleme cu acela! Și vă pot spune că nu a ajuns bine, fiindcă nu știu peste cât timp avea să fie închis pentru nu știu acte nelegale”, a mai povestit Monica Tatoiu.

Vezi și Monica Tatoiu nu mai doarme cu soțul în același pat! „Domnul Tatoiu doarme cu pisica lui”. Care sunt subiectele lor de ceartă după aproape 4 decenii

Citește și:

Monica Odagiu a accidentat mortal un bărbat. Prima reacție a actriței: „Sunt traumatizată”

Tori Spelling, la un pas de a rămâne fără un ochi. Timp de 20 de zile nu și-a scos lentilele de contact!