Monica Pop, diagosticată cu cancer de colon, a ales să facă facă publice detalii despre boala ei pentru a-i încuraja pe cei care trec prin aceeași situație. Medicul oftalmolog a trecut prin momente cumplite, dar a trăit mereu cu speranța că va învinge boala.

E o boală severă, dar tratabilă. Și nu de puține ori… vindecabilă!”

”Am vorbit public, adesea, despre boala mea. Am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite (”boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare”). În loc de a fi informați corect că e o boală severă, dar tratabilă. Și nu de puține ori… vindecabilă!”, a scris ea pe Facebook, povestind și cum conviețuiește cu acest diagostic.

”Eu supraviețuiesc de ani în urmă unui cancer de colon, cu patru operații până acum (și mai urmează), tratamente chimioterapice variate.

În afară de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare a externării. Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu!

M-am tratat numai în România, exclusiv. Atât operator, cât și ca medicație oncologică. Inclusiv acum!”, a mai spus medicul.

Monica Pop mai are un sfat pentru cei care trec prin aceeași situație. ”Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea. Să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc. De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici, de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare”, a scris Monica Pop pe pagina ei de Facebook.

Cine îi este alături în toată această luptă

În această luptă, deloc ușoară, dar care trebuie privită la rece și cu speranță și optimism privind ziua de mâine, alături îi e Mircea Pop, soțul ei. Acesta este cercetător și, din punct de vedere material, nu o poate sprijini prea mult pe soția lui. Mircea Pop are un venit lunar de trei ori mai mic decât soția lui.

Pe cât de expusă publicului este viața oftalmologului Monica Pop, pe atât de discretă este viața soțului ei, Mircea. Cuplul s-a căsătorit în urmă cu 40 de ani. Ei au împreună o fată care este profesor de limba franceză la un liceu privat din București. Despre Monica Pop știe toată lumea că este managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Mircea Pop lucrează ca inginer chimist și cercetător științific în chimie organică. El este angajat la Centrul de Chimie Organică “C.D. Nenițescu” care aparține de Academia Română.

Potrivit celei mai recente declarații de avere care a fost publicată de Monica Pop, pentru anul 2020, există diferențe mari între veniturile celor doi. Dacă ea încasează un salariu lunar de aproape 15.000 de lei, soțul acesteia primește de trei ori mai puțin, respectiv 5.000 de lei.

Vezi și Monica Pop, despre creșterea imunității: „Această vitamina trebuie luată toată viața”

Citește și:

Câți bani cere Sofia Vicoveanca la o nuntă. Cântăreața are prețuri pentru toate buzunarele și nici gând de ”scoruri” ca în showbiz: „Vorbim în particular și…”

Băiatul lui Horia Brenciu a împlinit 8 ani. Mesaje emoționante, poze cu Toma bebeluș și povestea sensibilă a adopției