Monica Bârlădeanu (43 de ani) s-a afișat recent, la Gala Femeilor Remarcabile, iar vedeta a atras atenția și cu ținuta, dar și cu bijuteriile. Pe lângă cele prețioase, am observat că actrița avea la încheietură și o brățară masivă, din argint, pe care erau inscripționate versuri în limba italiană. Am aflat că nu sunt orice fel de versuri, ci unele cu un puternic mesaj religios, pentru că este vorba despre Psalmii lui David, din Vechiul Testament.

Monica Bârlădeanu și misteriosul mesaj de pe brățara de care nu se desparte

Pe brățara Monicăi am recunoscut citate din Psalmul 34, în limba italiană: „Molte sono le afflizioni del giusto, ma l’Eterno lo libera da tutte. Egli preserva tutte le sue ossa, e nessuno di esse è spezzato”, care în traducere înseamnă „De multe necazuri are parte cel drept, dar Domnul îl izbăveşte de toate. El îi păzeşte toate oasele şi nici măcar unul nu îi va fi rupt”.

Monica are foarte multe imagini pe Instagram cu acea brățară cu mesaj biblic, iar legătura actriței cu Psalmii lui David este una specială. Monica are 6 preoți în familie, iar la 18 ani și-a dorit să devină profesoară de religie. În viața ei, miracolele au fost mereu prezente.

monica-barladeanu-5SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Miracolul neștiut din viața Monicăi: „La Psalmul 35 a deschis ochii”

În urmă cu doi ani, invitată la „Vorbește lumea” (PRO TV), Monica Bârlădeanu a vorbit despre câteva miracole din viața ei. Iată că brățara cu Psalmi are legătură cu unul dintre acestea. ”Verișorul meu a avut un accident de mașină, a fost transportat la București. Era în comă, în comă, în comă… Eu eram singura care puteam să merg la el, pentru că ai mei erau toți la Iași. Duhovnicul meu a spus «Te duci și îi citești Psalmi, o catismă pe zi (un capitol – n.r.)». Te duci la un om în comă, care nu are nevoie de mare lucru, nici nu știe că ești acolo. Și îi citesc. Veneam de multe ori de la filmări cu sclipici, cu tocuri și îi citeam. La terapie intensivă și dă-i cu cărticica. La Psalmul 35 a deschis ochii. Am înțepenit! Nu erau șanse să se întâmple asta. Mă uit la el, credeam că se uită prin mine, dar se uita chiar la mine”, s-a confesat Monica Bârlădeanu.

Cum și-a găsit Monica Bârlădeanu duhovnic

În 2019, chiar cu o zi înainte de Sf. Maria, actrița a intrat în Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală. Atunci, ea s-a rugat la moaștele Sfântului Nicolae ca să își găsească un duhovnic. Nu a apucat să iasă din lăcaș, căci a apărut un bărbat, nici tânăr, nici bătrân, îmbrăcat în cămașă albă, cu pantaloni negri, care a întrebat-o ce face. Monica s-a trezit vorbind, cu toate că nu îl știa pe acel om. I-a explicat că își caută duhovnic, că vrea să se spovedească și că nu avea cui. Atunci, bărbatul din fața ei, i-a spus așa: ”Dacă așteptați puțin, mă duc să mă schimb și vă spovedesc!”.

De ce a simțit nevoia să se spovedească

Ea a mai povestit cum a simțit nevoia de a se spovedi, lucru pe care nu îl mai făcuse de 20 de ani. ”Lucrurile pe care nu le ierți, sunt poveri pentru tine mai toată viața. Sunt lucruri care te apasă și în momentul în care conștiința e atât de încărcată, simți nevoia să o descarci. Eu, nemergând la biserică decât la ceremonii mondene, deși am 6 preoți în familie, iar la 18 ani aplicasem să îmi iau atestatul de profesoară de religie, așa de tare m-am îndepărtat de religie… Am simțit nevoia să mă spovedesc, lucru care mi se părea absolut înspăimântător, pentru că avusesem experiența cu vreo 20 de ani în urmă și dăduse cineva cu mine de pământ și era descurajant”, a mărturisit ea în emisiunea de la PRO TV.

Citește și: Monica Bârlădeanu a vorbit deschis despre traumele din copilărie care i-au afectat viața:  „Simțeam teroare…”

Citește și: Monica Bârlădeanu, despre minunea care a avut loc în familia ei. Cum și-a readus actrița vărul la viață, la sfatul duhovnicului