În perioada care a trecut, Monica Bârlădeanu recunoaște că a înțeles, încă o data, că stă foarte prost la capitolul răbdare. Timpul liber la discreție a făcut-o să se apropie de divinitate, spune ea într-un interviu pentru OK!.

”Eu una m-am apropiat mai mult de Dumnezeu, venind şi dintr-o familie cu şase preoţi, şi mi-am dat seama că nu există formă de meditaţie mai eliberatoare pentru mine decât rugăciunea din suflet.

Am învăţat că îmi place să gătesc când n-am presiunea unui program încărcat, că deţin extrem de multe lucruri inutile supravieţurii şi că atunci când ţi-e greu, cea mai bună terapie e să-l ajuţi pe altul”, a declarant vedeta, care, în această perioadă, a făcut cumpărăturile pentru mai multe familii revoiașe.

Vedeta admite că nu a fost o perioadă simplă, că a fost dificil să schimbe viteza de la 100 km/h la 0 km/h. Nu însă atât de greu încât să ajungă la psiholog. Îi sfătuiește însă pe cei care simt această nevoie să ceară ajutor. Ea însăși a apelat la psiholog când a avut nevoie.

”Cred în familie şi în căsătorie cu toată fiinţa mea”

Întrebată cum se împacă cu statutul ei într-o țară în care clișeul e ca până la 40 de ani trebuia să ai deja o familie”, Monica Bârlădeanu răspunde:Evident că ignor această presiune externă, nici n-o simt, dacă e să fiu sinceră. Consider că niciodată nu e prea târziu sau prea devreme pentru formarea unei familii, ci sunt, mai degrabă, alegeri potrivite sau mai puţin potrivite”.

”Maselor nu le plac cei care nu bifează coordonatele de viaţă obişnuite. Dar cine are timp să se gândească cum ar vrea societatea să îmi trăiesc eu viaţa?!”, mai spune actrița.

Dacă în trecut Monica Bârlădeanu nu credea în căsătorie, lucrurile s-au schimbat între timp. ”N-a contat în trecut, acum însă cred în familie şi în căsătorie cu toată fiinţa mea. Asta pentru că în timp, am ajuns să înţeleg cu totul altfel aceste două concept”, a declarant actrița care timp de circa 8 ani a avut o relație cu Bobby Păunescu. Monica Bârlădeanu a mai spus și că nu s-ar vedea având un copil cu cineva cu care nu este căsătorită.

Întrebată ce dă stabilitate unei relații, actrița a replicat: ”Iubirea, dar nu doar în sensul romantic. Ci capacitatea celor doi de a iubi lipsit de egoism, de tendinţa de posesie sau de a-şi pune propriile nevoi mai presus de nevoile celuilalt. Amândoi, însă, trebuie să fie capabili de asta. Unilateral, relaţia se transformă într-o victimă gata mereu de sacrificiu şi într-un egoist care îi ia totul celuilalt fără să dea mare lucru în schimb. Aşa eşuează multe relaţii.

Dar cred că lucrul care transformă o relaţie într-o comuniune pe viaţă este traversarea unei crize majore în doi. În situaţii extreme, de criză, vezi exact cine e cel de lângă tine şi ştii pe loc dacă el e cel cu care ai putea trece prin orice în viaţă.

Cum e omul Monica, cea care a lăsat la un moment dat România pentru America? ”N-aş mai renunţa la viaţa spirituală pentru nimic în lume, nu m-aş mai micşora pentru nimeni, n-aş mai avea teamă să spun răspicat ce-mi doresc”.

Vezi și Interviu EXCLUSIV Monica Bârlădeanu: ”În serialul VLAD m-am conectat cu oameni care mi-au devenit familie”

Citește și: