Pentru că foarte mulți oameni, fani ai familiei regale, se adunaseră să-i vadă, să le ureze bun vent în Mumbles, Kate nu i-a putuit ignora. Ducesa de Cambridge s-a oprit să dea mâna și să stea de vorbă cu un bătrân din mulțime, un mecanic auto pensionar, în vârstă de 90 de ani.

Modestă, ducesa, mamă a trei copii, s-a aplecat pentru ca bătrânul cu părul alb, gârbovit, să poată auzi ce îi spune. A dat mâna cu el, i-a zâmbit, l-a ascultat, dar la final a avut parte de o surpriză fără margini.

L-a întrebat, ca o mamă și fiica unor oameni care nu mai sunt chiar tineri: ”Sper că nu îți e frig. Te-ai îmbrăcat gros? E destul de frig”. Impresionat de modestia și bunul simț al ducesei, bătrânul, care îi ținea mâna într-a sa, s-a aplecat și i-a sărutat-o.

Protocolul spune ca, atunci când întâlnesc membri ai familiei regale, oamenii de rând să le facă o mică plecăciune. Este, de asemeni, acceptabil, ca cei de sânge albastru să le strângă mâna. Rareori se întâmplă însă ca un ”supus” să vrea să sărute mâna unui membru al familiei regale.

Cât despre Kate, de 38 de ani, aceasta a fost foarte impresionată și luată prin surprindere de gest. Aproape că nu a știut cum să reacționeze. A râs sincer, vizibil impresionată și emoționată, și s-a gr[bit s[ plece, parcă pusă în încurcătură de gestul celui care ar fi putut să-i fie bunic. Pur și simplu era copleșită de o astfel de manifestare de respect și afecțiune.

Despre acaestă întâlnire, bătrânul Harvey Bentley, venit dintr-un oraș apropiat special ca să-i întâlnească pe ducii de Cambridge, a spus apoi: ”Sunt cei mai drăguți oameni pe care poți să-i întâlnești”.

Tot marți, în cursul uneia dintre vizitele oficiale, Kate Middleton a avut ocazia să întâlnească și doi dintre profesorii ei din cursul primar – un profesor de sport și un altul de la care învățase franceza și germana -, de asemeni o întâlnire plină de emoție.

Vezi și Kate Middleton îi dă clasă lui Meghan Markle. Ce performanță a reușit

Citește și: