Sâmbătă, 20 mai, fotograful Ari Boulogne, pe numele său real Christian Boulogne, a fost găsit mort în locuința sa din arondismentul 15 al Parisului, într-o „stare avansată de descompunere”, a anunțat publicația franceză Le Parisien. Partenera sa de viață, o femeie de 58 de ani, a fost reținută la momentul respectiv pentru „neasistarea unei persoane aflate în pericol”. Ari Boulogne era hemiplegic (semiparalizat) și ar fi avut nevoie de asistență pentru activitățile zilnice. 

Femeia a spus poliției că l-a descoperit pe Ari decedat când a revenit dintr-o vacanță pe care a petrecut-o cu fiul ei de 21 de ani.

Luni, 22 mai, un nou dosar a fost deschis în cazul morții fiului nelegitim al lui Alain Delon. Iubita lui Ari Boulogne a fost acuzată de omor prin imprudență și omisiunea de a ajuta o persoană în pericol, scrie Paris Match. De asemenea, ea a fost trimisă în judecată și pentru transport, posesie și trafic de droguri, mai precizează sursa citată.

Ari Boulogne este fiul regretatei cântărețe germane Christa Päffgen (Nico), cu care Alain Delon a avut o relație amoroasă la începutul anilor ’60. În 1962, Nico l-a născut pe Christian Aaron (Ari), pe care Alain Delon nu l-a recunoscut niciodată, în ciuda asemănării izbitoare dintre ei.

paris matchSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Alain Delon: „Nu vei fi niciodată fiul meu”

Într-un interviu acordat în 1986, Ari povestea una dintre puținele întâlniri pe care le-a avut cu Alain Delon. Una care l-a marcat pe viață. Legendarul actor francez a venit să-și viziteze mama bolnavă și l-a invitat în mașina lui, unde i-a spus următoarele: 

„Ești amicul meu. Ești amicul meu. Dar îți spun ceva: nu ai ochii mei, nu ai părul meu, nu ești fiul meu. Nu vei fi niciodată fiul meu. Doar m-am culcat cu mama ta o dată”, i-ar fi spus Alain Delon.

Destinul tragic al lui Ari Boulogne: internări la psihiatrie și în centre de dezintoxicare

Născut pe august 1962, Ari Boulogne, fotograf de profesie, s-a considerat întotdeauna fiul lui Alain Delon și al cântăreței germane Nico, afirmație pe care actorul francez a negat-o întotdeauna. Alain Delon a avut o scurtă aventură cu mama lui Ari, supranumită „Garbo a punk-ului”, model, cântăreață, actriță și muză a trupei Velvet Underground. În copilărie, Ari a fost crescut de mama lui Alain Delon, Edith Boulogne, și adoptat de soțul acesteia, Paul Boulogne.

Ari Boulogne s-a chinuit toată viața să demonstreze că Alain Delon este tatăl lui biologic. A depus o cerere de recunoaștere a paternității la tribunalul din Orléans, dar instanța franceză și-a declinat competența, din cauza locului de reședință al lui Alain Delon, situat în Elveția. Ari și-a povestit viața haotică, dominată de absența tatălui său, într-o carte publicată în 2001 („L’Amour n’oublie jamais”).

În adolescență, Ari i s-a alăturat mamei sale în turnee și s-a refugiat, alături de ea, în droguri și alcool. După moartea lui Nico, în 1988, Ari a fost internat de mai multe ori în spitale de psihiatrie sau în centre de dezintoxicare.

Citește și: Alain Delon vorbește despre moarte, într-o carte despre viața sa. Ce spune despre iubirile lui: „Am continuat să joc în filme datorită femeilor şi pentru femei”

Citește și: Imagini cu fiul lui Alain Delon, la plimbare prin Oradea. Ce face Anthony Delon în România