Mitică Popescu a murit, anunță Agerpres.ro. Potrivit sursei citate, actorul era internat din luna decembrie la Spitalul Elias din București, după ce inițial, în 18 decembrie, ajunsese la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El era în evidență cu afecțiuni cardiace. Mitică Popescu împlinise vârsta de 86 de ani în data 2 decembrie.

”A fost internat în Spitalul Elias în data de 27 decembrie, iar situaţia medicală s-a agravat în data de 30 decembrie”, au precizat reprezentanţii spitalului.

A murit Mitică Popescu. Actorul a ajuns la spital în data de 18 decembrie

Luna trecută, Mitică Popescu a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în secția Cardiologie. Informația a fost confirmată, pentru Gândul, de surse apropiate actorului. Medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a confirmat că îndrăgitul actorul este internat, dar a precizat că acesta și-a exprimat dorința de a nu fi date detalii despre starea sa de sănătate, în acest moment. „Este internat de ieri (n.r. de duminică, 18 decembrie), dar și-a exprimat dorința de a nu se da informații suplimentare despre starea sa de sănătate. Cert este că este în stare stabilă, cooperant și conștient”, a declarat, pentru Gândul, medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Mitică Popescu, dans pe Calea Victoriei. Foto: Bucharest Nights & DaysSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Mitică Popescu, biografie

Actorul Mitică Popescu s-a născut la 2 decembrie 1936, la Bucureşti. În 1967 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti, iar cea mai mare parte a carierei sale s-a legat de scena Teatrului Mic. Memorabil, în cariera sa cinematografică, rămâne rolul lui Cocoşilă din filmul ”Moromeţii”, de Stere Gulea, în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu. Un alt rol de referinţă este cel din filmul ”Vânătoarea de vulpi” (regia Mircea Daneliuc, 1980), ecranizare a romanului ”Nişte ţărani” de Dinu Săraru.

Actorul a prezentat una dintre cele mai longevive producţii ale TVR, emisiunea ”D’ale lui Mitică”, difuzată din 1999 la postul TVR 2. A fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional ‘Serviciul Credincios în grad de Cavaler’, alături de alţi actori, ”pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc”.

Citește și: Ce pensie are Mitică Popescu, la 84 de ani. Cum comentează după ce s-a scris că primește 1.300 de lei pe lună

Citește și: Actorul Mitică Popescu a împlinit 86 de ani. Căsnicia cu regretata Leopoldina Bălănuță este și azi o lecție de viață: „Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea”