Cum a fost revenirea pe micile ecrane, prin emisiunea ”2k1” și prin preluarea ștafetei ”Acces Direct”, de la Simona Gherghe?
Pe cât de aşteptată, atât de mine, cât şi de ceilalţi, pe atât de grea. În primul rând, desprinderea de copii n-a fost deloc uşoară, iar apoi a venit provocarea dată de preluarea unei emisiuni-pilon a staţiei, dar şi de construirea unei alte emisiuni, de la zero. Sunt două sarcini foarte grele, care mă consumă şi emoţional şi fizic. Pe de altă parte, niciodată nu mi-a plăcut să aleg partea uşoară a lucrurilor, am ştiut de la început la ce mă înham şi fac tot pot ca lucrurile să meargă bine.

Unul dintre motivele pentru ai acceptat provocarea este și faptul că ești prietenă cu Simona?
E greu să vii după cineva care s-a identificat atâţia ani cu emisiunea respectivă. Şi spun asta şi din experienţa mea. Tocmai, pentru că sunt prietenă cu Simona, nu mi-aş fi dorit să fiu eu cea care să îi ţină locul, dar sper ca oamenii să mă primească în casele lor cu caldură.

Cu două emisiuni zilnice și doi micuți acasă, Carla şi Vladimir, cum reușești să te organizezi?
Se pare că mă urmăreşte peste tot cifra „2”. Sper să nu fie 2×2, însă mă descurc, ca orice mamă care trebuie să meargă la muncă 8-9 ore pe zi şi care trebuie să se îngrijească şi de micuţi, de educaţia şi de creşterea lor. Nu fac nimic mai special, doar că pe mine mă vede publicul, faţă de alte mămici care muncesc tot ca mine sau poate mai mult şi pe care oamenii nu le văd la tv. Însă sunt acelaşi consum, aceeaşi oboseala şi aceleaşi griji şi satisfacţii în a-ţi creşte copiii.

Cum este viața ta în afara televiziunii?
Pentru că a venit căldura stăm mult în parc, la joacă şi cum prea mult timp în afara orelor de muncă nu ne mai rămân, ne bucurăm de dimineţile şi de serile petrecute în aer liber. Week-end-urile le dedic familiei şi încercăm să fim cât mai mult timp împreună, fie că mergem la cumpărături, că ne plimbăm, sau că mai încercăm să dăm cu aspiratorul printre munţii de jucării.

Cum ai descrie transformările care au avut loc în viața ta în ultimii trei ani?
Au fost foarte multe transformări, cu suişuri şi coborâşuri, cu situaţii pe care nu mi le-aş fi imaginat. Am fost şi pe val şi împotriva valului, dar asta e viaţa. Nu doar în televiziune, ci peste tot. Important este să facem tot ce ţine de noi şi să venim cu inima deschisă în faţa publicului. În orice caz, un lucru e cert: mie viaţa mi-a oferit în ultimii ani mult mai mult decât i-aş fi cerut vreodată.

Care sunt cele mai emoționante gesturi de iubire pe care le-ai primit recent din partea Carlei şi a lui Vladimir?
Carla îmi îmbrăţisează picioarele şi le pupă, când mă vede că mă pregătesc să plec şi nu mi-ar mai da drumul. O aud până ajung la parter cum plânge după mami, iar Vladimir, când aude că mă întorc în casă, începe să plângă şi vine ca un pui de leuţ, de-a buşilea, de oriunde s-ar afla, ca să îl iau în braţe.

Cât de mult contează în familia voastră ajutorul și implicarea ambilor părinți?
Ca în orice familie, ar fi imposibil să mă descurc singură, dacă nu ar fi şi soţul meu la fel de implicat ca mine. Mergem peste tot împreună, la fel luăm şi deciziile, iar copiii sunt cei mai fericiţi când suntem toţi patru. Nu concep viaţa fără să nu fim împreună în procesul de îngrijire şi de educare a copiilor. Soţul meu, ca întotdeauna, e stâlpul meu de sprijin, atunci când simt că am obosit sau că îmi pierd resursele interioare.

Au trecut deja câteva ediții de ”Acces direct”. Cum te împaci cu formatul?
Am experimentat trăiri total opuse. Şi spun asta pentru că de la 14:00 la 16:00, la „2k1”, îmi arăt partea ludică, mai nebunatică, mai adolescentină, pe când de la 17:00 la 19:00, la „Acces Direct”, intru în trăirile vieţii de zi cu zi, cu bune şi rele, în emoţia de mamă, de cetăţean pe care mi-o propune subiectul în cauză şi recunosc că mă încarcă emoţional de foarte multe ori. Transformarea se întâmplă în mai puţin de o oră, dar vreau să vă spun că tocmai asta-i „frumuseţea” lucrurilor. Trec prin stări diferite, care mă completează şi mă perfecţionează ca profesionist de direct şi sunt convinsă că lucrurile astea nu se întâmplă foarte des în viaţă, tocmai de asta încerc să fiu cât de pregătită pot.
„Acces Direct” este o emisiune grea, nu ca structură, ci ca încărcătură emoţională, pentru că de multe ori discutăm lucruri referitoare la copii abandonaţi sau oameni copleşiţi de probleme, la limita sărăciei, iar eu nu sunt de piatră. Chiar dacă am rolul de a modera discuţiile din platou, mă solicită şi mă implic mai mult decât mi-aş fi imaginat. Însă rolul de prezentator îţi cere să îţi păstrezi calmul, „sângele rece” şi să nu lăşi să se vadă cât de mult te afectează tot ceea ce discuţi.

Recent, de ziua ta de naștere, colegii te-au surprins prin invitarea doamnei Mioara Velicu în emisiune, deși tu spuneai că nu îți plac surprizele. Te-ai convins să devii mai permisivă în privința controlului?
Surpriza rămâne surpriză, oricât aş vrea să o controlez. A fost tare frumos şi efectul cel scontat. Le mulţumesc colegilor mei, care indiferent de locul în care am lucrat, au fost atenţi, implicaţi şi m-au surprins plăcut de fiecare dată.

Și pentru că am menționat de ziua ta de naștere, chiar și orașul tău natal este unul deosebit: Târgu Frumos. Simți că ți-a purtat noroc această denumire?
Ha-ha, nu ştiu ce să zic. Cred că decât „frumoasă”, mai degrabă „războinică”, pentru că eu mi-am trăit copilăria la Războieni, lângă Târgu Frumos. Iar faptul că am fost „războinică” a contat mai mult în carieră, decât faptul că am fost „frumoasă”.

Dumnezeu este o prezență constantă în viața ta?
Nimic nu se face fără Dumnezeu. El e în tot şi în toate şi primul şi ultimul gând seara este într-acolo.

Care ar fi de acum înainte provocarea supremă pentru tine?
Să prezint şi matinalul. (râde)

 

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

În emisiunea ”2k1” cuplurile se întrec în a-și dovedi cât de bine își cunosc partenerii. Ai participa alături de soțul tău într-o ediție?
Aș participa, dar nu cred că am câştiga, pentru că, de multe ori, avem păreri diferite. Noi, ca structură, suntem diferiţi, dar ştiu sigur că ne-am amuza tare, ne-am apropia şi ne-am şi cunoaşte mai bine, tocmai prin răspunsurile la nişte întrebări pe care acasă n-am avea nici timpul şi nici „curajul” să ni le punem.

 

Nu pot trăi fără…

Vladimir, Carla și Alexandru – ”E lesne de înţeles de ce. Ei sunt familia mea, refugiul şi oaza mea de linişte şi de împlinire.”

 

Credit foto: Antena 1