Televiziunea are un impact major asupra publicului. Ai observat o reactie diferită a oamenilor vizavi de tine, ca actriță, de când o interpretezi pe Aspirina?

În cazul meu nu pot spune că a avut un impact major. Bineînțeles că mă recunoaște lumea mai mult decât înainte, dar asta s-a întâmplat cu timpul, nu imediat. Nu făceau legătura între mine și personaj, luând în calcul peruca, machiajul în exces și costumele purtate. La început mă reperau doar după voce.

Dacă în timpul filmărilor se simte cineva rău și cere o Aspirină, ce urmează?

(Râde) Evident că la început s-au făcut multe glume pe seama numelui, însă acum ne-am obișnuit și a devenit doar… un nume.

Cât de dificil, dar şi de amuzant este să o interpretezi pe femeia cu moravuri ușoare a satului?

Este cum poate să fie un rol care îți place cu bune și cu mai puțin bune.

Ai face o probă să ieși așa de colorat îmbrăcată pe stradă?

Să știi că nu prea am curaj. (râde)

Contează faptul că scenaristul este Mimi Brănescu, adică soțul tău în realitate? Ai voie să și improvizezi?

Respect textul de fiecare dată, și nu pentru că este scris de soțul meu, ci pentru că așa trebuie. Mai discutăm acasă despre scenariu, dar în general Mimi stă destul de bine cu ideile. (râde)

Metaforic vorbind… a fost greu și lung drumul de la Brașov, orașul tău natal, la București?

Câteodată am călătorit cu personalul, alteori am mers pe jos, uneori cu intercity. A fost un drum presărat cu multe întâmplări.

Declarai că nu ți-ai îndruma niciodată fiica să devină actrită, dar că e probabil prea târziu. Așadar a dovedit deja înclinații artistice?

Pe fiica mea o cheamă Ana, are vârsta de 8 ani și din fericire (sau nu) a jucat deja într-un lungmetraj. Nu cred că mai am vreo șansă s-o determin să devină doctoriță. Asta este, mergem înainte! (zâmbește)

Faci parte dintre actrițele care se pot mândri si cu un premiu Gopo, pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, în filmul „Marţi, după Crăciun”, de Radu Muntean. Unde te mai putem vedea jucând, în afara micului ecran?

Joc în mai multe teatre bucureștene. Să începem cu Teatrul de Comedie, unde sunt angajată. Mă puteți vedea alături de colegii mei în ”Pescărușul”, în regia lui Claudiu Goga, ”Acasă la tata” de Mimi Brănescu, în regia lui Vlad Masaci. La Teatrul Bulandra vă aștept la spectacolul ”Ivanov”, în regia lui Andrei Șerban, la Teatrul Act la ”Dumnezeul de a doua zi” de Mimi Brănescu, regia Claudiu Goga și la Teatrul Național în ”Acum ori niciodată”, regia Mihai Constantin, o producție Inspira.

Care a fost cel mai frumos compliment pe care l-ai primit referitor la cariera ta?

“Bravo mami, m-ai făcut să plâng, m-ai emoționat!”, mi-a spus Ana, fata mea.

Care este cel mai îndrăzneț proiect pe care ți-l dorești pentru viitorul apropiat?

Sunt pasionată de profesia mea, pun suflet în tot ceea ce fac și îmi doresc pur și simplu să am proiecte.

Nu pot trăi fără…

familia mea – ”Fiica mea Ana, soțul meu și persoanele cele mai apropiate sunt oamenii fără de care nu îmi pot imagina cum ar fi viața.”

Credit foto: Pro tv

Mirela și fiica ei, Ana