În toamna anului 2018, vestea că Mireille Mathieu nu mai are mult de trăit a căzut ca un șoc pentru fanii din întreaga lume. Diagnosticată cu cancer în fază terminală, solista era îngrijită, la vremea aceea, într-o clinică din Germania, țară în care se afla pentru un turneu. Știrea a fost anunțată de revista germană „Freizeitwoche”, iar site-ul RTL a citat atunci o sursă din interiorul instituției medicale, care spunea Mireille Mathieu s-ar fi împăcat deja cu soarta, fiind fericită că apucase să lanseze albumul „Mes Classiques”, dedicat mamei ei.

Pe 22 iulie, Mireille Mathieu a împlinit vârsta de 76 de ani, dar veștile nu sunt deloc bune despre îndrăgita solistă. Ba chiar titlurile publicațiilor din Franța sunt din ce în ce mai dure, deși misterul bolii ei nu a fost elucidat de staff-ul sau de apropiații vedetei. „Zilele îi sunt numărate”, titra, acum două luni, lajourneedelafemmedigitale.fr.

Mireille-Mathieu-profimedia-0711124261-7SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 15

A pierdut o mulțime de oameni dragi

Mireille Mathieu a suferit mult după decesul părinților ei. Tatăl ei a murit în anul 1985, iar pe mama sa, Marelle-Sophie, a pierdut-o în 2016, când femeia avea 94 de ani. Dar, în viața solistei a urmat un lanț de tragedii, notează publicația franceză trop-libre.fr. În anul 1989, impresarul lui Mireille Mathieu, Johnny Stark, a murit. După aceea, solista și-a pierdut, pe rând, cei mai buni prieteni, printre care Yves Mourousi, Guy Lux, Eddie Barclay, Henri Salvador, Christiane Clérico.

Mireille Mathieu, urmașa lui Edith Piaf

Mireille Mathieu s-a născut în Avignon, la 22 iulie 1946 și a mai avut încă 13 frați. La doar 4 ani a cântat pentru prima oară în public. În 1965, Mireille Mathieu apare la emisiunea televizată „Tele Dimanche” şi cântă piesa lui Edith Piaf „Isabelle”, la puțin timp fiind declarată de publicul francez „urmaşa lui Edith Piaf”. A cântat alături de Charles Aznavour, Placido Domingo, Julio Iglesias, Tom Jones, Enrico Macias, ABBA etc. Una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Mireille Mathieu este „Santa Maria de la Mer”. De-a lungul carierei, Mireille Mathieu a înregistrat peste 1.200 de melodii cântate în 11 limbi şi a vândut 122 de milioane de copii în întreaga lume. A fost poreclită „Vrăbiuța”, datorită staturii ei: avea doar 1,53 metri înălțime. Mireille Mathieu nu a fost niciodată măritată, nu are copii, cea mai mare pasiune a ei fiind muzica.

Citește și: Are 75 de ani și o viață ca un scenariu de film. Cum arată azi Mireille Mathieu

Citește și: Isabelle Adjani, dependentă de operațiile estetice. Cum arată azi, la 66 de ani