Fostul prezentator TV, care va termina curând facultatea, trăiește dintr-o pensie de handicap infimă, de doar 760 lei pe lună, pe care o primește în urma operației pe creier suferită la Viena. Din cauza tumorii, însă, a ajuns să-și piardă complet auzul la o ureche. Un șoc a făcut ca și auzul la cealaltă ureche să se diminueze, a povestit el într-un interviu acordat Ciao.

Întrebat cum se simte în această perioadă, Mircea Solcanu a răspuns fără ocolișuri: ”Trist și nervos și strivit de viață, dar respir”.

Ce face în această perioadă? ”Trăiește, învață și își vede de sufletul lui cum poate și încearcă să se descurce mai bine. De foarte multe ori nu face și nu se descurcă, dar se străduiește”, a spus el.

La 8 ani de la plecarea din televiziune, recunoaște că se simte oarecum învins. ”În afara studiilor, cu nimic (nu mă ocup – n. red.). Nu mai găsesc plăcerea în lucrurile care odată îmi plăceau. Încerc să îmi definesc alte lucruri de care să mă bucur. Însă până acum, în afară de credință și sufletul meu, nu am găsit”, a spus el.

În ciuda stării de spirit, nu dintre cele mai bune, nu deplânge televiziunea: ”Deloc, nu m-am uitat 7 ani la televizor, iar când am reînceput să mă mai uit, constat că nu îmi va lipsi nici în următorii 7”.

Întrebat cum se simte după operația riscantă pe creier, suferită în 2012, iată ce a răspuns el: ”Slavă Domnului, binișor. Nu mă mai mișc ca la 20 de ani, dar probleme majore din cauza tumorii nu am. Doar frustrarea care vine la pachet cu pierderea auzului.

Tumoarea pe care am avut-o mi-a spart timpanul de la urechea dreaptă. Și, în timp, am rămas fără auz deloc la urechea dreaptă”.

Din păcate, și auzul la cealaltă ureche s-a diminuat, din cauza unui șoc, după cum lasă el să se înțeleagă: ”Din cauza unui șoc provocat de furtul câinelui, anul trecut mi-a scăzut auzul și la urechea stângă”.

Nu mai vrea să meargă la controale

Nici controale nu mai face, a recunoscut el, dar cel mai tare îl deranjează că nu mai poate asculta muzica sufletului său: ”(Mă deranjează cel mai tare – n. red.) Faptul că nu mai pot să-l ascult pe Mozart sau Abba, așa cum știa sufletul meu că sună”.

Întrebat dacă are regrete acumulate până la vârsta de 45 de ani, Mircea Solcanu a spus că nu. ”Niciunul. Dacă aș avea regrete, e ca și cum i-aș spune Domnului că a greșit, iar de acest gând mă feresc cel mai mult pentru că nu vreau să aduc vreo impietate Arhitectului și Creatorului vieții mele”, a explicat el.

Vezi și Mircea Solcanu trece prin momente cumplite. Tumoarea i-a recidivat, iar acum l-a părăsit și cea mai importantă persoană din viața lui: ”Numele nostru e imprimat pe-o aripă de înger”

Citește și:

L-am bătut și eu pe el. Ne băteam parte în parte”. Adriana Bahmuțeanu, declarații halucinante din timpul căsătoriei cu Silviu Prigoană: „Da, m-a bătut cu pliciul!”

Toată familia Gabrielei Cristea suferă de așa ceva! Toți au această problemă, inclusiv fetițele, chiar dacă sunt atât de mici!