Mircea Solcanu a fost prezentator la Acasă TV, alături de Cabral, însă apoi a dispărut brusc din lumina reflectoarelor și este aproape de nerecunoscut cu părul lung. Au trecut șapte ani de când s-a retras Mircea de pe micul ecran, iar acum fosta vedetă TV a mărturisit că a rămas cu sechele grave după operația pe creier.

După ce a renunțat la cariera lui din televiziune, Mircea s-a retras la Constanța, orașul lui natal, iar în prezent este student la Actorie. Mircea Solcanu a mărturisit că se confruntă cu mai multe probleme de sănătate și financiare. El a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier și a plecat la Viena unde a fost operat. Deși a fost fericit că a scăpat cu viață, medicii l-au avertizat că boala poate recidiva după o anumită perioadă, iar acel timp s-a cam terminat și din păcate, în urma intervenției chirurgicale a rămas aproape surd.

”Potrivit statisticilor, trebuia să se termine și efectul operației, ea îmi asigura un număr limitat de ani până la o recidivă sau necesitatea unei alte operații. A trecut termenul, nu am nicio problemă, în afară de pierderea auzului total la o ureche și 70% la cealaltă, adică sunt aproape surd. De șapte ani, verile mi le petrec pe plajă, cu beri și oameni buni, deci nicio opreliște”, a declarat pentru playtech.ro fostul prezentator tv.

Citește și: Mircea Solcanu a ajuns de nerecunoscut, la 7 ani după ce a părăsit televiziunea

„Trăiesc din pensia de handicap și sunt aproape surd. Sunt în anul 2(n.r la actorie). Sincer, abia aștept să termin facultatea. Nu neapărat ca să joc pe scenă sau în filme, ci doar ca să văd ce alte surprize mai are viața pentru mine. Facultatea asta a fost și un fel de penitență, în care am învățat nespus de multe lucruri. Până acum am trecut prin ”Moromeții”, ”Livada cu vișini”, Cehov, Caragiale sau Gorki. Nu mă văd în niciun rol. Cred că niște regizori sau directori de casting ar trebui să vadă asta. Sunt foarte sever în ceea ce mă privește și, sincer, nu mă văd, uneori doar mă mai ascult.”, a mai spus Miercea pentru sursa citată.

mircea-solcanu-transformare-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Mircea Solcanu a provocat un scandal imens în 2014 după ce a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj foarte dur, în care îi acuza pe părinţii lui Ionuț, copilul ucis în septembrie 2013 de câinii fără stăpân, că se folosesc de moartea acestuia pentru a face rost de bani. Solcanu și-a exprimat revolta după ce tatăl lui Ionuț declarase că a fost atacat recent de maidanezi când a mers la mormântul micuțului. Reacția lui l-a costat scump, iar postul Acasă TV, unde acesta prezenta „Poveștiri de noapte”, l-a concediat.

A urmat o scurtă perioadă la Kanal D, acolo unde a realizat matinalul și emisiunea ”Draga mea prietenă” împreună cu Cristina Șișcanu. Însă de la sfârșitul anului 2014, Mircea Solcanu a dispărut pur și simplu din prim-plan. Prezentatorul TV a decis atunci să renunțe la cariera în televiziune și a plecat la Constanța, orașul lui natal. Mircea mărturisește că nu s-a mai uitat la televizor de atunci, dar s-ar întoarce în televiziune cu anumite condiții.

„Nu mă mai uit la tv de atunci, am mai tras cu ochiul și nu cred ca e vorba despre loc, ci doar de “companie”. Nu regret nimic, un regret ar însemna că pun la îndoială Judecata lui Dumnezeu și nu îndrăznesc. Toate lucrurile s-au întâmplat și continuă să se întâmple așa cum vrea Domnul, că de-asta mă rog să fie Voia Lui, nu a mea. M-aș întoarce în televiziune doar pentru o sumă obscenă sau dacă mă cheama domnul Adrian Sârbu.

Deși se credea că Mircea și Cabral, colegul lui de la Poveștiri de noapte, sunt bui prieteni, fosta vedetă TV a povestit în ce relație a rămas cu acesta după ce a fost dat afară de la Acasă TV.

„ Țin legătura cu câteva persoane cu care am lucrat. Prietenii adevărați mă bucur că nu există doar în cărți. Cine sunt ei? Prietenii care au rămas prieteni și care m-au așteptat cuminți, tăcuți și decenți să vin acasă. Sunt acei oameni care au fost prieteni cu mine înainte să fiu chiar la Radio, adică de pe la 15 ani, iar joi am împlinit 45. Eram curios cine își amintește, mai nimeni. Dar, pentru mine, contează mai mult cei care contează și care, culmea, își și amintesc, deoarece ei pentru mine sunt aproape totul. Cu Cabral nu am mai vorbit, niciodată.”, a mai spus Mircea pentru impact.ro.

Citește și:

Romina Power, mesaj emoționant pentru fiica ei, Cristel. E foarte mândră de ea

What’s Up are probleme mari de sănătate. A fost nevoit să plece din România