Visele pot deveni realitate! Dovada vie e Mircea Solcanu care, la 46 de ani, a demonstrat că se poate, În ciuda greutăților din ultima perioadă, e clar că fosta vedetă are un spirit de luptător. Fostul prezentator TV a trecut recent printr-o cumpănă grea a vieții, după ce mama lui s-a stins din viață, fiind grav bolnavă și imobilizată la pat.

Mircea Solcanu a absolvit facultatea!

Solcanu a fost cel care a îngrijit-o în toată această perioadă pe cea care i-a dat viață, până la ultima suflare, deși în tot acest timp a fost nevoit să se pregătească și pentru facultate. Mircea Solcanu a urmat cursurile Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța, secția Actorie.

Fosta vedetă de la Prima TV a studiat timp de trei ani pentru a deveni actor, iar recent și-a susținut lucrarea de licență. Se pare că teza sa finală a primit notă de trecere, având în vedere că acesta s-a fotografiat mândru la ceremonia de absolvire.

În cadrul festivității de premiere, fostul prezentator apare în robă și cu toca pe cap, alături de o prietenă apropiată. Admiratorii săi l-au felicitat pentru rezultat, fiind bucuroși totodată că acesta și-a regăsit forța interioară și puterea de a zâmbi.

„Cea mai bună zi.”, a transmis Mircea Solcanu pe rețelele de socializare, în dreptul fotografiei distribuite.

Mircea Solcanu, probleme grave de sănătate

Amintim că pe lângă boala și, ulterior, decesul mamei sale, Mircea Solcanu a aflat recent că i-au revenit și lui problemele de sănătate, mai precis tumora pe care a operat-o în urmă cu mai mulți ani și din pricina căreia a rămas parțial surd.

Acum însă, este nevoit să se opereze din nou, deoarece riscă să rămână orb: Problemele de sănătate mi-au reapărut, tumora s-a refăcut, am dureri cumplite de cap uneori și cu toate astea mă descurc în continuare. (..)

Dacă nu mă operez de data asta, îmi pierd vederea. O să apese pe nervul optic.”, a declarat pentru Click! Mircea Solcanu.

S-a pregătit pentru facultate în timp ce își îngrijea mama bolnavă, imobilizată la pat

În luna mai a acestui an, fostul prezentator al emisiunii „Poveștiri adevărate” ezvăluia cum a arătat viața sa în ultima perioadă, după ce s-a retras de pe micile ecrane de ani buni și „dispăruse” din sfera publică.

„În afară de studiile mele la Facultatea Ovidius, n-am făcut mare lucru. Îmi petrec viața mai mult acasă. În ultimii ani așa am ales. Nu e vorba de însingurare. Nu mă simt singur, ca să spun așa.

Mama mea este suferindă și trebuie să petrec mai mult timp aici împreună cu ea și acum și cu sora mea. Din noiembrie mi-am petrecut timpul 24 din 24 cu ea. Am învățat în timp cum se are grijă de un om care acum este imobilizat la pat.

Mai schimb pamperși, mai spăl. Mai fac de mâncare. 3-4 ore merg și la repetiții la spectacolul de licență., declara pe atunci Mircea Solcanu, înainte ca mama lui să se stingă din viață.

Vezi și Mircea Solcanu trece prin momente cumplite. Tumoarea i-a recidivat, iar acum l-a părăsit și cea mai importantă persoană din viața lui: ”Numele nostru e imprimat pe-o aripă de înger”

Citește și:

Ilan Laufer, operat de urgență: „A fost mai complicat decât credeam!”

Interviu EXCLUSIV Alex Delea (Survivor): ”Pe mine nu mă vor schimba faima sau banii”