Vedeta TV a povestit în emisiunea „Cu capu-n zori” de la TVR că și-a sărbătorit ziua de naștere discret în casa lui de la Piatra Neamț, care este superbă.


„A fost o petrecere cu o familie de prieteni. Au fost excese. Duble excese! Pentru că ziua mea de naștere coincide cu intrarea în post. Iar eu țin postul Crăciunului, așa că au fost excese gastronomice, am băut niște vinuri senzaționale!… Și așa se face că astăzi am mâncat de dimineață fasole bătută cu murături, pentru că este prima zi de post”, a povestit Mircea Radu în această dimineață la „Cu capu-n zori”.

Mircea-Radu-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6Și tot atunci, cunoscutul om de televiziune a amintit despre preferințele culinare ale copiilor săi, menționând că lui Tudor îi plac cel mai mult dulciurile, iar Clara „este mai pe stilul meu, mănâncă mai degrabă castraveciori acri. Nici mie nu prea îmi plac chestiile dulci, nici la propriu, nici la figurat, dar am avut un tort foarte bun, cu mascarpone, diverși fulgi și căpșuni”.

De 14 ani, Mircea Radu și-a făcut obicei să țină toate posturile din an.

„Țin post din 2006. Îmi amintesc cum, la ultima deplasare cu caravana Din dragoste, în Italia, pentru că se nimerise tot în postul Paștelui, mâncarea mea de bază era pâine cu roșii uscate și măsline. O bunătate!

Nu mi-este greu să țin postul deloc. Eu, care sunt un mare gurmand și mâncător de carne, când intru în post nu mă mai tentează nimic. Poți mânca lângă mine cea mai minunată pastrămioară din lume. Nu mă interesează absolut deloc”, declară Mircea Radu.

Vedeta a început să țină post fără vreun motiv anume sau fără să-și facă vreo ambiție din asta. Un oarecare factor declanșator a existat însă. Un caz pe care l-a prezentat chiar la “Din dragoste”, cu ani în urmă.

O bunică a venit la emisiune să-i facă o declarație de dragoste propriului nepot. Copilul suferea de o boală cu o evoluție rapidă, care putea să-i fie fatală. Pe acel copil, bunica îl ducea frecvent la mănăstire. Într-una din zile, băiețelul i-a promis lui Dumnezeu că, dacă îl scapă de boală, el se va duce în fiecare duminicã la Sfânta Liturghie, iar când va fi mare se va face preot. După patru ani de la diagnosticare, când și-a repetat analizele, copilul nu mai avea nimic.

Declarația de dragoste făcută de bunică a avut loc la Mănăstirea Bujoreni, din județul Vaslui. “Pentru că mai era doar o săptămână până să înceapă postul Paștelui, m-am interesat atunci, la mănăstire, ce presupune asta. După ce am aflat, mi-am zis că n-ar fi rău deloc să încerc să-l țin și eu. De atunci, îl țin în fiecare an”.

Citește și:

Cum arăta Loredana la 18 ani, în fotografia de absolvire: ”Când am făcut poza…”

Performanță uluitoare! Michelle Pfeiffer și soțul sărbătoresc 27 de ani de căsnicie