Mai în glumă, mai în serios, Mircea Radu, cel care va rămâne pe veci cu pecetea ”Din dragoste”, a spus că secretul unei relații, inclusiv a sa, e să ”ai dinții buni”.
Ce face Mircea Radu în prezent, după ce a renunțat la televiziune. De fapt ce studii are vedeta
E bineînțeles vorba despre o metaforă, pe care a și explicat-o într-un interviu pentru Fanatik.
“Unul din secretele unei relații este să ai dinții buni. Ca să scrâșnești din dinți, ei trebuie să fie buni, nu? (râde, n. red.).
Unul dintre secrete este simțul umorului.
De asemenea, e foarte important ca ambii să tragă în aceeași direcție. Ca să n-o mai lungesc, comunicarea este esențială: ai ceva de zis, zi-o, n-o ține în tine că nu trece de la sine. Pune pe masă tot ce ai și, împreună, căutați s-o rezolvați.
Și încă ceva: tot ce ți-am zis nu sunt secrete, nu le-am inventat eu, doar le aplic, pentru că așa am văzut la toți ai mei. De asemenea, în niciun caz, nu aș vrea să fie interpretate drept sfaturi. Nu dau sfaturi nimănui, nu îmi permit asta”, a declarat Mircea Radu.
Mircea Radu a revenit în televiziune. Cu ce post TV a semnat
Replica Ralucăi l-a cucerit, la prima vedere
Omul de televiziune, care în prezent scrie o carte, a povestit și cum a cunoscut-o pe Raluca, actuala sa soție, de profesie medic, cu care are doi copii, o fată și un băiat.
Iată ce l-a frapat prima oară la ea și cum a convins-o să se vadă cu el.
“Eram într-o librărie în Iași, îmi căutam Viețile Sfinților, volumul 4. Și cum stăteam eu așa, aplecat pe titluri, mi-a atras atenția un miros de parfum oriental. Vanilie, scorțișoară, coajă de portocală, ceva în zona asta. M-am întors și mă așteptam să dau peste o femeie, sau peste mai multe, purtând hijab.
Dar nu, nu chiar. În sensul că am dat de o fată cu părul și ochii negri, cu buze frumos conturate, care părea arăboaică, și care zăbovea în dreptul raftului plin cu cărți științifice. Am aflat ulterior că absolvise medicina la prestigioasa universitate Gr. T. Popa, din Iași.
I-am zâmbit, am întrebat-o dacă o pot ajuta, mi-a răspuns că nu (eram sigur, mă așteptam la asta). I-am zis zis că mă poate pune la încercare, mi-a zis că nu a intrat în librărie să pună la încercare pe nimeni, ci să caute o carte.
Aici m-am bosumflat. Nu în sensul că am pus o moacă lungă și mi-au căzut umerii, ci am făcut o pauză în care am tăcut și fixat-o cu privirea, apoi i-am zis că bine, fie după cum ziceți.
M-am depărtat, m-am dus la raionul aflat în celălalt capăt al încăperii, de unde am luat o carte pe care i-am adus-o. A pufnit-o râsul și gata, am știut că partida e câștigată.
Restul e istorie. Volumul era The Lebanese Cookbook, o carte de bucate inspirată din celebra și foarte gustoasa bucătărie a Orientului Mijlociu”, a povestit Mircea Radu.
Cum arăta Mircea Radu în adolescență. Mereu un tip serios, cu privirea visătoare
:contrast(8):quality(75)/https://thumbor.unica.ro/unsafe/920x0/smart/filters:format(webp):contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2024/01/s-a-intors-la-televiziune.jpg)
“Fac paste foarte bune, nu îmi e teamă decât de bunicile italience!”
La 55 de ani, a demonstrat deja ce era de demonstrat. Acum, trăiește pentru el. Iar una dintre plăcerile sale o reprezintă gătitul, la care spune că se și pricepe.
“Îmi place să gătesc, mă relaxează și asta chiar nu e vorbă-n vânt. Îmi pun muzică, îmi aduc toate ingredientele de care am nevoie, verific să am cuțitul ascuțit, cuptorul să fie încălzit la temperatura optimă și gata, îi dau drumul.
Chiar ieri m-a întrebat fiul meu când am învățat să gătesc și i-am răspuns că la 27 de ani. În sinea mea mi-am zis ”cât de mult timp am pierdut…”.
Acum să nu crezi că sunt un mare Chef (bun, nici mulți din cei care apar în presă nu sunt, dar asta e o altă discuție). Adică nu mă bag la mâncăruri de fițe sau cele care necesită pregătire sau mult efort și concentrare. Sunt însă organizat, procedural, îmi place, deci… de ce n-ar ieși?
Fac paste foarte bune, pot concura cu oricine, nu îmi e teamă decât de bunicile italience.
Osso Buco – dacă îl mănânci la mine poți uita de toate locurile în care ai gustat așa ceva înainte de a mă cunoaște. O porție din varza călită cu ciolan afumat gătită după rețeta mea este calea sigură pentru a cuceri o persoană cu o inteligență superioară”, declară, cu mult umor, dar și fără falsă moedstie celebrul prezentator.
Citește și: