„Salutare, prieteni! O vreme foarte bună pentru filmare, aici, în Paris. Am ales o terasă mai retrasă pentru că am de făcut un anunț important. M-am întors în televiziune, am semnat cu Metropola TV. Emisiunea pe care o prezint se numește „Noi, românii” și deja am filmat câteva episoade în Germania, Olanda, Belgia, Franța.

Premiera emisiunii va avea loc la mijlocul luni septembrie. Ce a fost mult a trecut, mai este foarte puțin. De mâine, pe canalele mele de social media, dar și pe canalele de social media ale televiziunii Metropola TV am să vă dau amănunte despre această emisiune”, a declarat Mircea Radu (54 de ani).

Ce vedete mai au emisiuni la Metropola TV

Metropola TV este un canal generalist cu acoperire națională, care a primit licență pe 3 martie 2020 și care a fost lansat la data de 15 august 2020, deținut de primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele. Acesta și-a început emisia inițial ca un canal regional pentru București și Ilfov. În ianuarie 2021, postul s-a extins la nivel național. Dana Chera, Cristina Șișcanu, Mădălin Ionescu, Robert Turcescu sunt câteva dintre vedetele care au semnat cu Metropola TV.

mircea-radu-sotie-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Mircea Radu, informații biografice

Mircea Radu s-a născut pe 15 noiembrie 1968 în Bucureşti şi este absolvent al Facultăţii de Inginerie a Instalaţiilor din Bucureşti. Pasionat fiind de radio și televiziune, Mircea Radu s-a angajat, în 1990, ca și reporter şi prezentator, şi a continuat studiile în jurnalism. În 1996, a absolvit Missouri School of Journalism din SUA, iar în 1998, BBC School of Journalism.

A debutat în televiziune ca prezentator de știri la TVR 1, însă succesul absolut l-a obținut prezentând formatul „Din dragoste”, la Antena 1, show TV urmărit de milioane de români din țară, dar și din străinătate. Emisiunea a fost difuzată în perioada 2000-2009. În 2016, Mircea Radu a publicat volumul de proze scurte, „Poveşti cu gust”. În 2019, Mircea Radu a revenit în TVR, unde a prezentat emisiunea „Down the road. Aventura”, după care, în anul următor a devenit șef al Comunicării din TVR, funcție pe care a deținut-o timp de 6 luni.

De-a lungul anilor, Mircea Radu a mai colaborat cu TVR pentru „ÎnTrecerea anilor” şi „Femei de 10, Bărbaţi de 10”, unde a fost coprezentator alături de Marina Almășan.

Citește și: Cum arăta Mircea Radu în adolescență. Mereu un tip serios, cu privirea visătoare

Citește și: Mircea Radu și-a sărbătorit ziua de naștere. Cum arată casa lui din Piatra Neamț