Acesta a povestit recent, la Antena 3 CNN, detalii amuzante de la primul său loc de muncă în presă. Iată cum a ajuns el să lucreze în mass-media și ce relație a avut cu Cornel Nistorescu.

Acolo director era și Cornel Nistorescu, cu care nu m-am înțeles”

„Orice poveste a mea începe la fel – eram sărac și gen să mănânc și eu ceva și m-am angajat. Primul meu loc de muncă a fost când eram la Facultatea de Matematică de la Universitatea București.

Muream de foame și să mă angajez. Erau anii ’92 și m-am angajat la o casa de schimb valutar de pe Magheru.

Eram portar la casa de schimb valutar. Erau niște vremuri destul de complicate atunci, adică se dădeau țepe, erau ăia de întorceau portofelul, șmenari se numeau limbajul epocii.

Şi mama nu era foarte fericită cu faptul că eu petreceam ore în acel mediu aproape infracțional. Şi cumva i s-a plâns unei prietene din tinerețe-facultate, Jeana Gheorghiu, o doamnă absolută, extraordinară, fabuloasă, un personaj irepetabil, inimitabil, perfect original şi de o inteligență complexantă.

Și a întrebat-o pe mama, vorbind ele ca de obicei, ce mai face fii-tu. Eh, uite, ce să facă, uite ce face.

Păi, zice, uite trebuie să fac un radio acuma, trimite-l să vedem dacă e bun de ceva. Şi m-a trimis mama. Deci am fost pe sistemul nepotism.

Eu am crezut că mă duc să fiu bodyguard la Radio Total. M-am dus, gata, unde stau? Că o intrare e peste tot, care trebuie cumva supravegheată. Nu?

Şi mi-a zis bă, stai, mă, așa, nu. Du-te pe teren, fă un reportaj, fă ceva, să vedem… Și m-am dus să fac o relatare din teren. Aşa era Radio Total, un radio actual, așa era sloganul.

Cumva un radio de știri în anii ’92-’93. Acolo director era și Cornel Nistorescu, cu care nu m-am înțeles. Nici nu pot să spun că am avut multe interacțiuni, că era ditamai directorul și eram nimeni pe planetă. N-am avut multe interacțiuni și alea pe care le-am avut n-au fost reușite, s-au soldat și cu concedierea mea ulterioară.

Deși, acum am văzut că a scris Cornel Nistorescu un articol în care zice că nu m-a dat el afară. Deci eu tot povestesc asta, mă rog, poate că are dreptate și eu nu mai țin minte bine.

Ok și m-am trimis pe teren și eu am transmis de la alba-neagra de la gura de metrou. Şi am făcut o relatare de la telefonul public cu fisă cu astea, despre ce se întâmplă la stația de metrou cu alba-neagră şi a râs lumea”, își amintește el.

”Şi de atunci am devenit chiar reporter special. Așa se spunea atunci, în sensul că aveam niște stații de-alea de emisie- recepție, îți dai seama, în anii ăia. Reporter special, în sensul în care eram on-call, cum s-ar spune, adică erai disponibil oricând, nu exista, dorm.

Adică există – băi, vezi, te duci acum la aeroportul Otopeni, că nu ştiu ce se întâmplă. Şi te duceai cum puteai și tu, că pe vremea aia, așa, aveam stație de emisie-recepție Motorola, cu ditamai bateria. Aveam baterie dublă și toți aveam non-stop informații din teren.

Eu știam ce se întâmplă în București non-stop, pentru că non-stop, cineva ne spunea, că era o frecvența comună. Așa am intrat eu în presă”, a mai povestit Mircea Badea, acum ajuns la vârsta de 49 de ani și cu o carieră longevivă în TV.

Vezi și Mircea Badea, despre cum a supraviețuit la cutremurul din ’77. Bunica lui a făcut gestul salvator

Citește și:

Laura Cosoi și Anca Țurcașiu au petrecut Paștele împreună, în Maramureș: „Prietene de-o viață”. Cine le-a mai fost alături

20 de poze cu vedete, de Paște. Imagini de la biserică, de la mesele cu familia și din vacanțele la plajă