Mirabela Dauer a purtat toată viața o suferință imensă. Dincolo de căsniciile nefericite, de problemele de sănătate grave, artista s-a consumat cel mai mult pentru fiul ei înstrăinat, care a rămas în custodia fostului soț, Traian Popovici. Au trecut mai bine de 20 de ani de când nu l-a mai văzut pe Nanu (Alexandru) și se pare că nici nu mai are speranțe.

Mirabela Dauer a pierdut custodia fiului ei atunci când băiatul avea numai doi ani. Fostul soț a susținut la procesul de divorț că a prins-o înșelându-l cu un chitarist. Invitată duminică, în platoul Antena 3 CNN, artista are un mesaj amar pentru băiatul ei. “Să fie sănătos”, i-a transmis ea lui Nanu.

“Nu ai vrea să te caute la un moment dat, să îți spună «mulțumesc, iubită mamă», și «iartă-mă că am greșit»?”, a întrebat-o Mihaela Bîrzilă, prezentatoarea emisiunii News Magazine, pe artistă.

“Nu aș vrea să mă caute. Vorbim despre absurd? Nu. E bine așa cum e. Eu, cel puțin, am un gând frumos îndreptat spre el și-l voi avea toată viața și când n-oi mai fi. Decât să fie o chestie falsă, forțată, obligatorie, nu. E bine așa cum e. Știi ce mulți copii am eu în jurul meu?”, a declarat Mirabela Dauer la Antena 3 CNN, citată de Fanatik.ro.

„Eu sunt un om fericit. În primul rând mă face viața fericită. Eu iubesc viața, iubesc oamenii, iubesc ceea ce fac, cât o vrea Dumnezeu. Sunt un om bucuros că mă trezesc dimineața, bucuros că aud păsărelele, eu mă bucur. De ce să fii trist? Nu irosești viața?”, a mai povestit artista.

mirabela-dauer-fiu-5SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Mirabela Dauer, căsnicie de coșmar cu Traian Popovici: „A început să dea în mine cu fierul de călcat. M-a mutilat”

Mirabela Dauer, care a împlinit 75 de ani pe 9 iulie 2022, a avut noroc în carieră, fiind una dintre cele mai bune voci ale României, dar mult ghinion în dragoste. Căsătorită de două ori, cu două divorțuri la activ, solista a povestit cu lux de amănunte calvarul pe care l-a trăit în tinerețe. La 18 ani s-a măritat cu Willy Dauer, dar după 5 ani a venit divorțul. „La cârciuma unde ne-am căsătorit, tot acolo ne-am și despărțit. Eram noi doi și tata. Ei au băut bere, eu, suc, am mâncat, am petrecut și am divortat la tribunalul de vizavi”, povestea Mirabela, într-un interviu pentru Revista Tango.

Cel de-al doilea soț, Dan Traian Popovici, un regizor de montaj din Televiziunea Română, a fost cea mai mare greșeală, susține solista. Mirabela Dauer a trăit un adevărat coşmar în timpul celei de-a doua căsnicii, care a durat din 1972, până în 1980.

N-am mai putut să alăptez, căci îmi secase laptele din cauza atâtor bătăi. Popovici nu m-a ajutat deloc după ce am născut. Un an şi jumătte m-am chinuit îngrozitor. Copilul plângea foarte mult, mai ales noaptea, iar bătăile reîncepuseră. Picătura care a umplut paharul a fost o întâmplare petrecută la mare, în 1980″, a povestit Mirabela Dauer. 

„Eram cu el şi copilul. Eu cântam pe Litoral, aveam spectacol în fiecare seară, trebuia să câştig mulţi bani, pentru că aşa voia soţul meu. Într-o seară, după concert, m-am întors la hotel. Popovici nu era în cameră. A apărut în scurt timp, beat, abia se mai ţinea pe picioare. A intrat în cameră, dar nu pe uşă, ci prin balcon. Şi, brusc, a început să dea în mine cu fierul de călcat. M-a mutilat. A făcut un scandal îngrozitor, toată lumea ieşise din camere să vadă ce se întâmplă.

Am fost dusă de urgenţă la spital cu Salvarea. A doua zi a venit şi Popovici, cu flori. Voia să-l iert, dar de data asta nu am mai putut. I-am spus că vreau să divorţez. Zece zile am stat în spital. După ce am ieşit, nişte prieteni mi-au recomandat un avocat pentru divorţ. Avocatul ăsta m-a nenorocit. A vândut procesul avocatului lui Popovoci. La proces, fostul meu soţ a zis că m-a prins cu alt bărbat în pat. Popovici mi-a luat copilul, apoi mi-a luat tot”, a povestit Mirabela Dauer în cartea biografică „Pe drumul vieţii”, scrisă de Anca Nicoleanu și publicată la editura Nemira, în 2002.

„După doar două săptămâni de la oficializarea relaţiei, mi-am dat seama că am greşit crunt măritându-mă cu el. Au început bătăile. Popovici bea din cale-afară de mult. După ce am rămas însărcinată, mi-am zis că, poate, după naşterea copilului se va schimba. S-a bucurat grozav când a aflat că va fi tată. Rărise semnificativ şi bătăile. Însă după ce am născut şi m-am întors acasă, bătăile au reînceput mai rău ca înainte.

Citește și: Dramele marilor soliste născute în aceeași zi. Mirabela Dauer, Angela Similea și Margareta Pâslaru au suferit după divorțuri, decese, boli grave și datorii

Citește și: VIDEO Momentul șocant în care Mirabela Dauer a aflat că are cancer. „Dumnezeu e singurul care a stat alături de mine. Prietenii au dispărut”