Anul acesta, selecţia în vederea finalei naţionale s-a concentrat, într-o primă fază, pe identificarea celei mai reprezentative voci, evaluată de o comisie de specialitate pe baza unor criterii precum: abilităţile vocale, interpretarea, empatia muzicală şi expresivitatea.

TVR a avut trei nume pe lista scurtă – Roxen, Diana V şi Cezar Gună. Decizia finală de selecţie a vocii care să reprezinte România la Rotterdam a aparţinut unei comisii de specialişti compusă din: Crina Mardare vocal coach, Luminiţa Anghel, interpret, Lucian Ştefan, managing partner Global Records, Liana Stanciu, producător muzical radio-TV şi şefa delegaţiei României la Eurovision, Dan Manoliu, producător TV, director artistic, Gabriel Scîrlet, regizor muzical, Liviu Elekes, compozitor şi regizor muzical, Andrei Tudor, compozitor, şi Bogdan Păun, regizor muzical.

Ea are deja două piese în topurile muzicale ale momentului – „You dont love me’ feat Sickotoy şi „Ce-ţi cântă dragostea’, care sunt difuzate atât la radiourile din România, cât şi în playlist-urile televiziunilor de specialitate, anunță TVR într-un comunicat.

Pe 21 februarie, televiziunea publică va anunţa cele 5 piese care vor intra în finala din 1 martie, când vor fi prezentate odată cu show-ul dedicat fiecăreia.

Anunțul de miercuri nu avea cum să-l lase pe Mihai Trăistariu fără replică. Acesta a postat pe Facebook un mesaj destul de acid pentru TVR: ” Voi înțelegeți că fata asta abia a urcat pe scenă? Abia are o piesă la radio. Abia știe ce-i cu ea.

TVR e total inconștient. Treaba lor”.

Pentru că Televiziunea Română colaborează, pentru ediţia de anul acesta a concursului Eurovision, cu casa de discuri Global Records, care are în portofoliu artişti precum INNA, Antonia, Alexandra Stan, Lariss, Nicoleta Nucă, Mira, Carla’s Dreams, Lori şi Yank, Mihai Trăistariu s-a mai simțit obligat să spună ceva: ”Treaba voastră! Știu că ați vrut să schimbați ceva. Dar nu asta era schimbarea.

V-ați pișat pe toți compozitorii și ARTIȘTII din România.

V-ați lăsat cumpărați de o casă de discuri, care nu are alt interes decât s-o lanseze pe copila asta! In fine …”, mai scrie cânărețul pe rețeaua de socializare.

Mihai Trăistariu a încheiat într-o notă mai puțin acidă, de această dată adresându-se lui Roxen: ”Succes, Roxen! Cică ar trebui să te cunosc. Mi-au scris unii că te-am jurizat când erai mică. Și că a apărut pe net și o poză cu noi doi. Hm …

Ce vină ai tu?! Tu habar n-ai în ce te aruncă producătorii tăi! Poate, totuși, o să ai noroc de o piesă buna!”.

Mihai Trăistariu amintește și care au fost cele mai de succes reprezentări ale României la Eurovision, dând de înțeles că TVR ar fi trebuit să aleagă un nume de artist cu greutate și vehime în această branșă.

Vezi și Mihai Trăistariu, mesaj trist pe rețelele de socializare: „Am zile când mi-e rușine…”

Citește și: