Artistul a povestit recent cum a ajuns fratele său să nu mai vadă, din cauza sa.

Cum ieri a fost ziua fratelui mai mare, pictorul Vasile Trăistariu, artistul a făcut și câteva confesiuni din copilărie. Asta, după ce i-a făcut, ca de obicei, urări de bine fratelui său. Urări pe care le-a publicat și pe rețelele de socializare.

”Pe 10 mai e ziua fratelui meu, pictorul Vasile Trăistariu. Mi-am propus să fiu un om bun, așa cum mă știu … și să-l ajut atât cât oi putea ! Îi spun LA MULȚI ANI … și-i doresc tot binele din lume ! Să-și ducă la bun sfârșit toate planurile, să fie un artist iubit de toată lumea și să vândă în fiecare zi câte un tablou !

Este un om bun și blând. Poate n-a avut norocul meu … însă are talent cu carul. Și-atunci …Universul va avea grijă să-i dea, cu timpul, ceea ce-și dorește, ceea ce merită și ceea ce va atrage în viața lui !

La mulți ani, frate drag !Iartă-mă pentru supărările mele și pentru mustrările cu care te-am tot burzuluit în ultima vreme ! O s-o scoatem noi la capăt cumva !❤️❤️❤️”, a scris el pe rețelele de socializare, unde a postat și mai multe fotografii în care apare Vasile.

fotografie-veche-de-familieSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Relație complicată

Chiar din mesajul postat de Mihai Trăistariu se vede ce relație complicată au cei doi. Pe de o parte artistul e clar că își iubește mult fratele, dar la fel de clar e că nu e de acord cu alegerile acestuia. Alegeri care îl țin într-o stare financiară precară și-l fac dependent de frații săi.

Mihai Trăistariu a recunoscut că îl ajută pe fratele său cu bani, deoarece are mari probleme financiare și se descurcă cu greu. Cu toate astea, artistul a repetat în nenumărate rânduri că Vasile ar trebui să se descurce și singur, deoarece fiecare are problemele lui și nu o să poată să-l ajute la nesfârșit.

“Eu l-am mai mustrat pe fratele meu pentru că l-am ajutat cu bani. Tot frate rămâne, sângele apă nu se face. Eu îl mai bat la cap să producă bani, să se descurce singur, să se întrețină. Stau și mă gândesc, lumea mă mai ceartă, de ce vorbesc așa de fratele meu.

Nu a avut norocul meu, el este foarte talentat. Dacă ar fi avut mai mult noroc, s-ar fi întreținut singur din pictură, din artă.

Eu am știut să mă vând mai bine, am învățat din mers și am și produs bani din cântat. Poate la pictură e mai greu și trebuie să îl ajutăm, să îi plătim facturile, să îi luăm de mâncare.

Îi cumpărăm materiale, eu și sora mea. Aici e problema, i-am tot reproșat că nu se întreține singur, dar cred că nu poate doar din pictură. O să îmi asum și îl voi ajuta cât pot”, a declarat Mihai Trăistariu pentru FANATIK.

Mihai Trăistariu, incidentele din copilărie pentru care se învinovățește

Mihai Trăistariu a povestit recent un incident din copilărie. Artistul a recunoscut că fratele său a ajuns să poarte ochelari din cauza lui, după ce i-a dat cu un pumn de nisip în ochi. Din păcate, istoria s-a repetat apoi cu un bulgăre de zăpadă.

“Eu i-am stricat vederea fratelui meu. Din cauza mea nu vede bine și poartă ochelari. Când eram mici, eu aveam vreo 8 ani, și i-am dat cu un pumn de nisip în ochi, iar unul din ochi s-a cam pierdut la el și vedea mai greu.

După un an, era iarnă și i-am dat cu un bulgăre de zăpadă în ochi și atunci i-am stricat vederea de tot.

Din acel moment, fratele meu poartă ochelari.

Eu m-am simțit vinovat toată viața. Din cauza mea poartă ochelari.

Dar după câțiva ani și el a sărit de pe dulap pe mâna mea și mi-a rupt mâna. A trebuit să stau cu mâna în gips”, a povestit el.

Nici acum nu-și poate exxplica de ce s-a ajuns la astfel de incidente, lui nestându-i în fire să fie obraznic,

”Eu am fost un copil cuminte, destul de tocilar, devreme acasă. Am fost un copil cuminte, veneam cu coroniță acasă, nu le făceam probleme părinților. Am luat nota 10 la BAC, am fost olimpic, eram un copil conștiincios”, a mai spus Mihai Trăistariu.

Cum arăta Mihai Trăistariu în copilărie: „Am fost un tocilar convins. Olimpic la 6 materii. Obsedat de…” De fapt, care e meseria lui de bază

Mihai Trăistariu se gândea să-și ducă fratele la azi

În urmă cu câteva zile, Mihai Trăistariu șoca pe toată lumea cu un mesaj publicat pe rețelele de socializare, în care le mărturisea fanilor că se gândește serios să își ducă fratele la azil.

Ulterior, Mihai Trăistariu și-a sters postarea și a spus că era doar supărat din cauza faptului că îi cunoaște potențialul fratelui său și vrea ca acesta să își câștige banii și să nu mai ceară ajutor celor din jur, inclusiv lui.

Se pare că Vasile, fratele lui Mihai Trăistariu, care locuiește în Piatra Neamț, a decis că vrea să trăiască o viață boemă, iar asta nu este pe placul celorlați trei frați. Vasile a renunțat la locul de muncă, apelează mereu la ajutorul rudelor lui, iar acestea au ajuns la limita răbdării și plănuiesc să îl interneze într-un azil.

Mihai Trăistariu își ajută fratele mai mare de multă vreme. Artistul, în vârstă de 43 de ani, a încercat să fie cât se poate de înțelegător cu fratele lui, însă a ajuns la capătul puterilor. Vasile a fost profesor de desen, însă a renunțat la serviciu pentru a se ocupa, exclusiv, de pasiunea sa. Bărbatul pictează și visează să trăiască de pe urma tablourilor pe care le va vinde, însă se pare că planul nu funcționează prea bine.

Câștigurile lui Vasile sunt aproape inexistente, așa că de multe ori bărbatul ajunge să trăiască din mila fraților săi. În repetate rânduri, Mihai Trăistariu și-a ajutat fratele, însă pare că a ajuns la limita răbdării. Artistul spune că nu înțelege cum fratele său poate trăi așa și este hotărât să ia atitudine.

Fratele meu a lucrat ca profesor de desen, o perioadă de timp, dar a renunțat la locul de muncă și a decis că e un artist. Așa că încearcă să facă un fel de afacere cu tablouri la comandă. Însă nu prea e piață pentru asta!

L-am întrebat câți bani a câștigat luna trecută din vânzarea tablourilor. Mi-a răspuns că 100 de lei. Păi, cum poți trăi cu 100 de lei în ziua de astăzi?

De data asta avea un alt necaz. I se tăiase lumina, fiindcă nu o plătise. Nu l-am putut lăsa așa, în întuneric, așa că am scos 3.300 de lei din buzunar și am plătit tot ce era necesar ca să aibă iar lumină în casă. Și facturi, și penalizări, și reinstalare.

M-am certat cu el, fiindcă eu nu pot înțelege filosofia lui de viață!”, a declarat Mihai Trăistariu, potrivit impact.ro.

Îl deranjează mai ales atitudinea lui Vasile

Mihai Trăistariu a mai mărturisit că este foarte deranjat și de faptul că fratele său pretinde ajutor fără a oferi nimic în schimb. De multe ori, atunci când rămâne fără bani, îi dă indicații directe lui Mihai Tăistariu și îi cere imperativ să îi plătească toate cheltuielile.

În cazul în care artistul refuză, Vasile nu ezită și îl mustră pe Trăistariu, spunându-i că este un păcat mare să nu îți ajuți fratele.

Cum ulciorul nu merge de multe ori la apă, cântărețul s-a săturat de comportamentul fratelui său. El a mărturisit că sora lui a propus să îl interneze pe Vasile într-un azil și, astfel, toate problemele se vor rezolva.

Deși a ajuns la limita răbdării, Mihai Trăistariu ezită, totuși, să își abandoneze fratele, însă nu a ignorat complet ideea.

Uneori, mă trezesc cu mesaje de la el, de genul: Plătește-mi nu știu ce factură! Nu tu te rog, nu tu nimic! Un semn, acolo, de simpatie! Îmi spune doar că dacă nu voi da curs cererii lui îmi voi face păcate. E un tip foarte credincios și scoate în față argumente de această natură, dar pentru mine nu are deloc efectul scontat! Dimpotrivă.

Sora mea a propus să-l internăm la un azil, dacă așa stau lucrurile. În sensul că pare că nu-și duce propria grijă. Dar încă ezităm să facem asta!”, a mai spus cu durere Mihai Trăistariu.

Vezi și Nepoata lui Mihai Trăistariu, în continuare de negăsit la 3 ani de la dispariție. Familia cântărețului s-a resemnat: ”Nu o mai cautăm”

Citește și:

Soacra lui Cabral, o bunică tânără și frumoasă! Andreea Ibacka și-a adus mama la emisiune

De ce nu își dorește Romanița Iovan să se căsătorească cu iubitul său, deși sunt logodiți. Au o relație de 14 ani!