Atristul român s-a retras de la selecția națională a concursului Eurovision 2019 cu două săptămâni înainte de prima semifinală, care va avea loc în 27 ianuarie 2019. Concret, Trăistariu este indignat de invitațiile de participare pe care organizatorii selecției naționale le-au făcut unor artiști care au depășit termenul de înscriere. E vorba de Bella Santiago, care a intrat pe lista candidaților selecției naționale după ce a câștigat un alt concurs muzical în România, în decembrie 2018, după cum scrie un site din Croația.

Retragerea sa din concurs este dezbătută pe larg și de presa din Grecia, Portugalia și nu numai. Un site portughez amintește că Mihai Trăistariu a reprezentat România la Atena în 2006, unde a obținut locul 4 și cel mai bun punctaj al unei echipe românești la Eurovision (172 de puncte). Totodată, jurnaliștii portughezi mai spun că melodia României a fost a doua cea mai apreciată de publicul din Portugalia.

Cât despre Grecia, aceasta e o țară unde Trăistariu este extrem de iubit, prin urmare retragerea sa din competiție nu putea trece neobservată. După succesul din 2006, pe care l-a cunoscut cu piesa „Tornero”, Trăistariu a susținut nu mai puțin de 35 de concerte într-un an în această țară.

Poziția TVR

Ca urmare a anunțului retragerii sale, și postul public de televiziune de la noi a avut o reacție. TVR a transmis că organizarea Selecţiei Naţionale Eurovision 2019 a fost făcută cu ”transparenţă”, aceasta fiind replica sa la acuzațiile de corupție lansate de artist.

Mihai Trăistariu a revenit marți cu o postare, după anunțul retragerii de la Eurovision, în care arată că suferă ”enorm” că a fost nevoit să ia această hotărâre, dar nu a avut încotro.

Ar putea reprezenta Republica Moldova anul acesta. La anul va concura pentru altă țară

Printre altele, artistul anunță:O sa ma gandesc serios sa-mi continui drumul spre castigarea Eurovision-ului … fara sa mai iau in calcul Romania”. De altfel, mai scrie el, a fost contactat deja de doi compozitori străini, așa că posibilitatea de a reprezenta în concurs altă țară, la anul, este una reală.

Totuși, deși s-a retras din competiția din România, Trăistariu ar putea fi văzut și auzit în continuare în concurs, cântând în duet alături de un artist din Republica Moldova. ”Inca ma mai pot inscrie zilele astea pentru Rep. Moldova, in duet cu un artist de-al lor. Sa vedem daca merita!”, mai scrie el pe Facebook.

Suferința e mare pentru Trăistariu, mai cu seamă că simțea că aceasta era o piesă cu care avea șanse să câștige. ”Credeam enorm in piesa BAYA. Era pentru prima data dupa TORNERO … cand aveam sentimentul ca am gasit acea piesa care poate aduce locul I Romaniei”, a mai scris el pe Facebook.

Iată și melodia pe care Mihai răistariu miza:

Vezi și Câștigătorul Eurovisionului de anul trecut e complet schimbat după transplantul de inimă. Nici nu-l mai recunoști! | VIDEO

Citește și: