Filozoful Mihai Șora, unul dintre cei mai activi intelectuali români, s-a stins din viață sâmbătă, 25 februarie, la vârsta de 106 ani. Soția lui, poeta Luiza Șora, a anunțat programul funeraliilor, într-o postare pe pagina de Facebook. Trupul neînsuflețit al lui Mihai Șora va fi depus luni seara la Biserica Albă din București.

Mihai Șora va fi înmormântat marți

„Iubitule,

nu știu unde ești, în ce colț din București, într-o cameră rece; nu mă lasă să te văd, nici să te îmbrac, să-ți arăt lucrușoarele pe care le vei lua cu tine…

Te vor aduce mâine seară, la ora 21, în Biserica Albă – „Biserica inimii mele“, cum obișnuiești să spui, și te vor așeza acolo. Iar Biserica inimii tale va rămâne deschisă peste noapte, pentru ca oamenii care te prețuiesc și vor să-ți fie aproape să poată veni lângă tine.

A doua zi, marți, la ora 13, va fi slujba înmormântării tale, cu părinții Mihail, Florian și Silviu, oameni plini de har, pe care-i iubești. Și cu tinerii din cor, fermecătorul cor al Bisericii Albe, despre care ai povestit de atâtea ori…

Pe mâine, iubitule”.

BUCURESTI – PROTEST – COD ROSU DE OUGSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Mihai Șora și poeta Luiza Palanciuc s-au căsătorit în 2014

Mihai Șora și poeta Luiza Palanciuc, cu 56 de ani mai tânără, s-au căsătorit în anul 2014. Mihai Șora a mai fost căsătorit, mai bine de șapte decenii, cu Mariana Șora, regretata scriitoare care s-a stins în anul 2011. Aceasta i-a dăruit trei copii.

„În urmă cu trei ani, la Starea Civilă din sectorul 1 al orașului București, Luiza și cu mine semnam în condica de prezență, înconjurați de oameni dragi și inteligenți: – cele mai frumoase autografe din viețile noastre de scriitori.

Pentru că, dragi prieteni, știți bine (sau, dacă ați uitat, vă reamintim): Dragostea este îndelung răbdătoare, dragostea este plină de bunătate, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu pune la socoteală răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr”, scria Mihai Șora, pe Facebook, la aniversarea căsătoriei sale.

FOTOGRAFII: HEPTA