„Fetele mele mari împlinesc săptămâna asta 14 ani. Lumea îi spune vârsta buletinului și trece atât de ușor peste asta. Dar în spatele buletinului e, de fapt, vârsta întrebărilor despre sine și despre propriul corp, a presiunii asupra aspectului fizic. E vârsta la care un părinte trebuie să îi dea ceva mai prețios decât o carte de identitate: o carte de încredere. Le-am scris Marei și Cezarei 14 “încrederi” pentru 14 ani!

mihai-morar-si-daniel-buzdugan-cu-familiileSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Mihai Morar, 14 sfaturi pentru Mara și Cezara, care împlinesc 14 ani

1. AI ÎNCREDERE ÎN TINE! STIMA DE SINE nu-i IMAGINE DE SINE.

2. MASS-MEDIA lucrează cu imagini și creează IMAGINI, nu CARACTERE.

3. SOCIAL MEDIA folosește FILTRE VIRTUALE. Oamenii care ”filtrează” astfel alți oameni nu fac parte din lumea voastră REALĂ.

4. Căutați oamenii care lucrează la dezvoltarea lor personală, nu pe cei care își prelucrează poza socială.

5. Cine vă judecă după aspect e …suspect! Persoanele care încearcă să vă facă să vă simțiti incorfortabil cu aspectul vostru, ori ascund probleme personale, ori vor să câștige de pe urma ”problemei” voastre ( atenție la reclame)

6. E dreptul vostru să spuneți NU. Iar ”NU” este NU. Iar ”Poate” nu este niciodată ”DA”.

7. Îmi promit să vă spun cât mai rar ”Ce frumoasă ești” și să înlocuiesc cât mai des cu ”Ce om fain crește din fetița mea!”

8. De acum, voi face din ce în ce mai puține alegeri pentru voi. E timpul vostru să faceți alegeri pentru sine. Dar voi fi lângă voi indiferent ce alegeri veți face.

9. Aveți vârsta marilor emoții. Nu vreau să vi le schimb. Doar îmi doresc să vă arăt că înțeleg ce simțiți.

10. Nu vreau să vă amintiți de mine ”Ce bărbat puternic e tati!” Prefer să mă aveți în minte drept ”Tata e sensibil. Uneori, mai și plânge…”

11. O să vă spun mai rar ”Ce bine semănăm!” și o să vă arăt mai des la ce ne asemănăm …din ceea ce facem și ne place.

12. O să vă povestesc mai des că nici eu nu am fost adolescentul perfect și, mai presus, că sunt adultul plin de defecte. Recunoașterea greșelilor nu e slăbiciune, ci doar dovadă de mai multă încredere de sine.

13. O să vă ascult mai mult. Și voi fugi de a spune ”Ascultă la mine ce-ți spun!”

14. Frumusețea nu are tipare. Idealul de frumusețe din anii 50 nu are nicio legătură cu idealul din prezent. Iar cei mai faini oameni au fost mereu cei ieșiți din tipare.

Citește și: Cătălin Măruță și Mihai Morar, super petreceri pentru fetele lor. Sărbătoritele Eva și Roua, răsfățate ca două prințese

Citește și: Mihai Morar, despre cum e să fii tată de trei fete la 40 de ani. Cea mică încă e alăptată! Câți ani are Roua