Cătălin Măruță l-a vizitat la mănăstire pe fostul actor Mihai Coadă, alias Nelu Curcă din serialul „La Bloc”, difuzat la PRO TV în perioada 2002-2007. În cea mai nouă ediție a podcastului „Acasă la Măruță”, care va fi difuzată pe 12 aprilie, asistăm la confesiunea tulburătoare a unui om pe care l-a mustrat atât de tare conștiința, încât a căutat iertarea lui Dumnezeu. Mihai Coadă, ajuns la 70 de ani, mărturisește de ce a ales să se retragă la mănăstirea Turnu, de lângă Ploiești, și să renunțe la actorie și la viața de vedetă. Cu soția pe care recunoaște că a înșelat-o, Mihai Coadă are doi copii, un băiat și o fată, iar în prezent este și bunic, având două nepoate.

„Sunt un mirean păcătos care vine la mănăstire și vreau să mă asimilez lor. Aici e Casa Domnului, ai întâlnire cu Dumnezeu aici, este o oază duhovnicească extraordinară. Nu e rupere de lume. Noi nu plecăm din lume, ne rugăm pentru lume”, mărturisește Mihai Coadă.

nelu-curca-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Mihai Coadă, adevăratul motiv pentru care s-a retras la mănăstire

„Dar când a fost apropierea de Dumnezeu? pentru că s-a întâmplat cândva”, l-a întrebat Cătălin Măruță. „Am căzut într-un păcat greu, care se numește adulter. Eu am greşit şi poate că i-am nenorocit viaţa. Cazi, de multe ori cazi, dar prin spovedanie reuşeşti să treci peste ele. Am stat singur trei ani, nu ştiam ce să fac, voiam să intru la călugărie de atunci. Îmi venea să-mi las meseria, Cătăline, adică nu mai puteam s-o practic. De exemplu, când veneam de la serial noaptea târziu nu mai puteam să mă rog. Cu actoria din tine, ocupi în timp alte vieți ale altor personaje. Aici e problema.

Vedeți, eu acum nu mai pot să scap de Nelu Curcă, de personajul ăsta. Se întreabă lumea ce l-a făcut pe ăsta să se rupă de lume, era celebru, era la Pro Tv, avea bani, ce l-a făcut pe ăsta să lase totul şi să aibă viaţa asta duhovnicească? Conştiinţa m-a făcut.

Dacă te adorme în timpul vieții conştiinţa, s-a terminat, eşti un mort viu. Dumnezeu vrea să-i mântuiască pe toţi, dar vrea să facă şi omul un pas. Omul să facă un pas şi El face o mie”, a declarat Mihai Coadă în podcastul „Acasă la Măruţă”.

Serialul „la Bloc”, un fenomen

„La bloc” este un serial TV românesc, lansat în 2002, produs de MediaPro Pictures și difuzat de PRO TV. A fost inspirat din umorul românesc, de „scara blocului”. Ultimul episod a fost difuzat în septembrie 2007. A fost creat, scris și regizat de Răzvan Andrei, Radu Dragomir, Dragoș Moștenescu și Răzvan Săvescu. A avut 524 de episoade +1 episod special. Serialul a însumat 2.620 de ore de filmare, 13 sezoane, 525 de episoade, 6 ani, 270 de ore de emisie. Printre actorii care au jucat în „La Bloc” se numără Mihai Coadă, Emil Mitrache, Dragoș Moștenescu, Mariana Dănescu, Alina Chivulescu, Dana Rogoz, Tudorel Filimon, Laura Cosoi, Luminița Erga, Tili Niculae.

Citește și: Emil Mitrache, despre problemele financiare din ultimii ani. Ce a fost nevoit să facă pentru a-și întreține familia. Cât câștiga pentru ”La Bloc”

Citește și: VIDEO Dana Rogoz și Radu Dragomir, 10 ani de căsătorie și 18 de relație. Sărut pasional, tort pe platourile de filmare și o surpriză adorabilă de la fiica cea mică