Pentru a pune capăt acestei situații, actorul a făcut în direct, pe canalul său de YouTube, testul de depistare a anticorpilor Covid-19. S-a înțepat în deget și a așteptat rezultatul.

“Am avut dreptate, asta indică faptul că există anticorpi, așa că am avut dreptate (că am avut coronavirus – n.red.). Treaba asta s-a întâmplat acum două luni.

Mă bucur foarte mult că am făcut acest clip, pentru că există, din păcate, foarte mulți oameni care se gândesc că ar fi stigmatizați. E o tâmpenie. Trebuie să trecem împreună prin această chestie”, a declarat Bendeac, care a găsit și o scuză și pentru faptul că nu a anunțat la 112 apariția simptomelor după înmormântarea bunicului: “Nu m-am testat atunci. Atât eu, cât și familia, ne-am autoizolat, am făcut ceea ce știam că e ok să facem în momentul în care suspectezi că ai treaba asta.

De ce nu ne-am dus la spital? Pentru că spitalele erau supraaglomerate, se făceau foarte multe anunțuri vizavi de serviciul 112, nu apelați serviciul 112 decât dacă aveți probleme respiratorii grave”.

Familia lui Bendeac, infectată de preoți la înmormântarea bunicului

Mihai Bendeac și familia s-ar fi infectat în timpul slujbei de înmormântare care a avut loc înaintea stării de urgență (bunicul lui a murit pe 13 martie), chiar de la preoții Bisericii ”Sf. Dumitru”, din Capitală, unul dintre focarele de la începutul pandemiei.

Pe 25 martie, deja se aflase că șase persoane de aici, inclusiv femeia care vinde lumânări, aveau COVID-19, iar un părinte era deja internat.

Potrivit specialiștilor, chiar dacă DSP București a făcut ancheta epidemilogică la biserică și în rândul celor care au interacționat cu clerul bisericesc, nu toți au fost testați.

Medicul Adrian Marinescu, de la Balș: ”Mulți ascund boala de temă că sunt internați”

”Cu siguranță că s-a mers pe firul celor care au fost contacți cu personalul din acea biserică, doar că este foarte important ca oamenii să vorbescă, să recunoască. Mulți ascund acest lucru, de teamă că sunt internați.

În plus, nu toți sunt testați. Cei care nu au simptome sunt izolați 14 zile, iar dacă apar trebuie să anunțe DSP sau la 112. Atunci, sunt preluați la spital și testați”, a explicat pentru Click medicul Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, din Capitală.

Acesta a spus că Mihai Bendeac nu a fost pacientul spitalului și nici nu a auzit ca familia sa, mama, tatăl, să fi fost internați aici.

Marinescu a mai explicat faptul că, în funcție de starea de sănătate a persoanei infectate, și nu de vârstă, organismul se luptă singur cu boala și te poți face bine fără să fi urmat un tratament. ”Trece de la sine, ca o simplă gripă, important este să nu ai alte boli asociate”.  

De altfel, și Mihai Bendeac a povestit, duminică dimineață, exact care au fost simptomele în cazul său. ”Am mai avut gripe și răceli de-a lungul timpului, dar nu mi s-a întâmplat niciodată ca în 5 minute să am dintr-o dată foarte multe simptome: dureri musculare, pierdere de gust, pierdere de miros, o stare de oboseală, o stare febrilă. În plus, în acea noapte am dormit 12 ore fără somnifere și nu am avut nici un fel de vis. Până la urmă este o gripă. Ca să rezum, simptomele puternice au durat 24 de ore, după care ușor-ușor au început să scadă, a explicat actorul.

Vezi și Mihai Bendeac, testat pozitiv cu COVID-19: ”Eram absolut normal, iar în decurs de cinci minute aveam toate simptomele”

Citește și: