Designerul a povestit recent despre strânsa legătură de suflet pe care o are cu mama lui, Zinaia. Pentru ea s-a apucat și de gătit și nici nu-și imaginează cum ar fi să o ducă într-un azil de bătrâni. Așa ceva este exclus pentru el.

Mihai Albu are grijă singur de mama sa

În timp ce alte vedete s-au simțit depășite de situație și și-au dus rudele neputincioase la azil, pentru a beneficia de ajutor permanent, Mihai Albu e de părere că de părinți trebuie să ai grijă până în ultima loc clipă de viață: ”Mama m-a ajutat și m-a îngrijit toată viața, acum e rândul meu. Cum s-o duc la un cămin de bătrâni? Nu există așa ceva. Va rămâne alături de mine, în casa mea, până la sfârșit. Are și acum mintea lucidă, doar cu corpul e mai greu, după operațiile la șold. Se deplasează prin casă cu ajutorul unui cadru pe roți”, a declarat Mihai Albu pentru playtech.ro.

Îi gătesc mamei ciorbițe, tocăniță de cartofi, dar și șnitele”

De dragul mamei lui, designerul s-a apucat și de gătit, învățând rapid câteva rețete de la prietene sau de pe Internet: ”Îi gătesc mamei ciorbițe, tocăniță de cartofi, dar și șnitele. Am învățat să prepar și găluște.

Mama va împlini 94 de ani, luna viitoare. A fost o femeie sociabilă, a avut zeci de prietene, păstrase legătura chiar și cu colegele din liceu.

În timp, însă, multe dintre ele au murit, au mai rămas doar 3-4, la această vârstă. Zinaida a absolvit ASE-ul din București, a și lucrat în importanta instituție de învățământ. A fost una dintre cele mai frumoase studente”.

Și-a pierdut tatăl la 16 ani

Mihai Albu a rămas orfan de tată la doar 16 ani. Mama lui a preluat de atunci toate treburile casei, ocupându-se foarte serios și de viitorul profesional al unicului ei fiu: ”Ea mi-a plătit meditațiile pentru a deveni student la Arhitectură, unde se intra extrem de greu. M-a sprijinit financiar, în anii studenției, m-a ținut în facultate.

Tata a murit când aveam 16 ani, iar de atunci eu am fost principala prioritate a mamei.

Acum e rândul meu să am grijă de ea, să o duc la doctori, să îi cumpăr medicamente, haine. În plus, ne consultăm în treburile casei, un sfat înțelept găsești mereu la ea.Mama și-ar dori să-mi refac viața sentimentală, ca orice mamă, dar vom vedea ce o mai fi, nu mă grăbesc.

Cu Iulia, fosta soție, mama nu mai vorbește nici la telefon, au o relație rece”, a mai spus Mihai Albu.

Fetița lor, Mikaela, a petrecut sărbătorile cu mama sa: ”Un an e la mine, anul trecut a fost, anul următor petrece cu mama ei. Mi-e dor, a fost casa goală fără ea!”, a mai spus vedeta.

Vezi și Iulia Albu, despre bărbatul din viața ei: ”După prima întâlnire eu am spus că nu vreau să-l mai văd niciodată pe acest om. Era foarte arogant”. Ce s-a întâmplat apoi

Citește și:

Surpriză de Sărbători! Cu cine le-a petrecut Rona Hartner: ”Am mâncat împreună curcan franțuzesc și am dansat. Suntem prea apropiați”

Ce meserie a avut Răzvan Exarhu în tinerețe: „Am crezut că o să mor”